Mørdej
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Fedtstoffet smuldres i melet sigt flormelis i, og smuldre gæren i smal dejen med æggeblomme eller fløde. Lad dejen hvile køligt mindst en halv time, før den udrulles og bages.
Bages ved 200-225 grader C. Tips: denne dej anvendes især til medaljer, linser, tærter og lignende kager. |
|
Opskriften er vist 31383 gange,
og udskrevet 633 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (19 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2019-12-05 16:17:27 Inger Margrethes kage som Søren Ryge lancerede i på TV er med 450 gr mel 300 gr margarie. 3 skefulde sukker 2 æg 1 dl lunken vand og 5 gr gær henstår i 20 min og udvikler sig, margarinen smuldres i meles hældes ved gærmassen og sammen æltes, henstår , rulles ud i 4 stænger , fyldes med remonse eller frugt etc.Problemet er at dejen er vanskelig at styre, er der nogen løsning ?? Henning Anne Sofie K - 2010-04-15 17:07:53 Smuldr træls ved udruldning. Men hvor længe skal den bage?? step - 2005-01-01 01:01:01 jeg syntes det er en god mørdej Morten Th - 2005-01-01 01:01:01 Jeg har aldrig hørt om gær til en mørdej, men det med fløden lyder interresant. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne