Lammekam med varm salat (stegeso)
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekam Højtid: Påske Indsendt : Red : |
|
|
Klargøringen:
Lammekammen flækkes og afpares for sener og overskydende fedt. Skafterne gøres fri og der skæres indsnit i det resterende fedt, således at kammen dekoreres. De 2 kamstykker deles i 4 portionsstykker. Af ben og sener samt urterester og stilke koges en god brun lammesky. Grønsager vaskes. Kartofler gøres lige store ved skrælning. Forårsløg og asparges skæres på skrå i mindre stykker. Salater og spirer beholdes i hele blade. Fremstillingen: Olivenolien opvarmes i stegesoen. Kødet krydres med salat og pebermølle og afbrunes heri på alle sider. Videresteges sammen med de blancherede kartofler i ovn ved 220 grader sammen med mynte og løvstikke samt citronskal, i ca. 10 minutter efter størrelse, og trækker i 10 minutter inden servering. Grønsagerne blancheres hurtigt og sauteres i stegefedtet, således at de stadig er sprøde og beholder farven. Lammeskyen reduceres til kraftig jus. Anretningen: Lammekammene serveres hele eller udskåret som koteletter i stegesoen med den varme salat. Dryppes med den kraftige jus og dekoreres med kviste af mynte og løvstikke. |
|
Opskriften er vist 10925 gange,
og udskrevet 195 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne