Lammekam med varm salat (stegeso)

Lammekam med varm salat (stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekam

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 dobbelt lammekamstykke
1 citron skal heraf
 salt
 peber
 mynte og løvstikkekviste
1 dl.olivenolie
5 dl.lammesky,kogt på ben og afpuds samt urterester
 
 Grønsager:
400 g.aspargeskartofler
4 forårsløg
12 champignonhoveder
100 g.spinatblade
1 buketsukkerærterspirer
50 g.vårsalat
8 grønne asparges
 
Opskrift:
Klargøringen:
Lammekammen flækkes og afpares for sener og overskydende fedt. Skafterne gøres fri og der skæres indsnit i det resterende fedt, således at kammen dekoreres. De 2 kamstykker deles i 4 portionsstykker. Af ben og sener samt urterester og stilke koges en god brun lammesky. Grønsager vaskes. Kartofler gøres lige store ved skrælning. Forårsløg og asparges skæres på skrå i mindre stykker. Salater og spirer beholdes i hele blade.

Fremstillingen:
Olivenolien opvarmes i stegesoen. Kødet krydres med salat og pebermølle og afbrunes heri på alle sider. Videresteges sammen med de blancherede kartofler i ovn ved 220 grader sammen med mynte og løvstikke samt citronskal, i ca. 10 minutter efter størrelse, og trækker i 10 minutter inden servering. Grønsagerne blancheres hurtigt og sauteres i stegefedtet, således at de stadig er sprøde og beholder farven. Lammeskyen reduceres til kraftig jus.

Anretningen:
Lammekammene serveres hele eller udskåret som koteletter i stegesoen med den varme salat. Dryppes med den kraftige jus og dekoreres med kviste af mynte og løvstikke.





karakterer:
Opskriften er vist 10925 gange,
og udskrevet 195 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu