Himmelsk citronmousse

Himmelsk citronmousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Himmelsk citronmousse, billede 4 Himmelsk citronmousse, billede 1 Himmelsk citronmousse, billede 2 Himmelsk citronmousse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Bund:
2 æg
100 g.sukker
50 g.mandelmel
40 g.smør
30 g.kartoffelmel
 
 Til formen:
10 g.smør
30 g.mandelmel
 
 Fyld:
3 æg
180 g.sukker
30 g.kartoffelmel
4 citroner
3 Husblas, blade
2 dl.piskefløde
 
 
Opskrift:
Bund:
Bland først dejen: Pisk æg og sukker til skum, og tilsæt derefter mandelmel, smeltet afkølet smør, mel og kartoffelmel.

Smør formen ( Ca. 22 cm) og fordel mandelmelet. Fyld dejen i, og bag bunden i 25 minutter ved 180 grader. Lad bunden køle af.

Fyld:
Pisk æggeblommer med sukker. Tilsæt karoffelmel, citronsaft vames op til kogepunktet samt revet skal fra en af citronerne. Bring blandingen langsomt til kogepunktet men du fortsætter med at røre rundt. Tilsæt husblas opblødt i koldt vand.

Pisk æggehviderne stive. Vend dem i den varme citroncreme og lad blandingen blive lunken.

Pisk fløden stiv, og vend den i den lunkne citroncreme.

Fyld citronmassen ovenpå bunden. Lad Moussen afkøle mindst to timer i køleskab.

Tips:

ca 3 dl. citronsaft til 8 pers.





karakterer:
Opskriften er vist 30172 gange,
og udskrevet 362 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-08-23 11:11:46
Rigtig god. Pas på citronsaften ikke er for varm når husblasen kommes i.

  -   2010-05-23 17:58:16
Retten her stammer fra Italien