Himmelsk citronmousse
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bund:
Bland først dejen: Pisk æg og sukker til skum, og tilsæt derefter mandelmel, smeltet afkølet smør, mel og kartoffelmel. Smør formen ( Ca. 22 cm) og fordel mandelmelet. Fyld dejen i, og bag bunden i 25 minutter ved 180 grader. Lad bunden køle af. Fyld: Pisk æggeblommer med sukker. Tilsæt karoffelmel, citronsaft vames op til kogepunktet samt revet skal fra en af citronerne. Bring blandingen langsomt til kogepunktet men du fortsætter med at røre rundt. Tilsæt husblas opblødt i koldt vand. Pisk æggehviderne stive. Vend dem i den varme citroncreme og lad blandingen blive lunken. Pisk fløden stiv, og vend den i den lunkne citroncreme. Fyld citronmassen ovenpå bunden. Lad Moussen afkøle mindst to timer i køleskab. Tips: ca 3 dl. citronsaft til 8 pers. |
|
Opskriften er vist 30180 gange,
og udskrevet 362 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.9 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Gerda - 2019-08-23 11:11:46 Rigtig god. Pas på citronsaften ikke er for varm når husblasen kommes i. anonym - 2010-05-23 17:58:16 Retten her stammer fra Italien |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne