Rødbedeterrine med peberrod og dild

Rødbedeterrine med peberrod og dild, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Terrine

Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødbede

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
20 dl.kogelage fra 1½ kg røget kød f.eks. skinke eller lammekøl­le
 
2-3 bdt.nye rødbeder
2 bdt.hakket dild
6 cm.revet peberrod
10 Husblas, blade
4 skalotteløg
0.5 bdt.frisk timian
 
1 rugbrødsform på 8x8x20 cm
 køkkenfilm
 
Opskrift:
Kogelage fra røget kød giver en helt specielt raffineret smag til rødbederne. Man kan selvfølgelig lave rødbeden af en anden god kødsuppe, og også på en grøntbouillon. Røgsmagen kan komme fra røget olie, men brug det med varsomhed, et par dråber mellem lagene er nok.

Kom alle rødbederne undtagen et par stykker i ovnen ved 150 grader. Der skal de være til de er bagt igennem, det kan variere meget hvor lang tid det tager alt efter hvilken type ovn man har, så den skal tages lidt på gerfühl. Måske en time.

Sæt kogelagen på ilden og tilsæt timian og scalotteløg, sæt den til at simre indtil den er kogt ind til det halve.

Sæt de 10 blade husblas i blød i 2 dl koldt vand.

Når rødbederne er møre pilles skrællen af og de skæres i skiver på cirka 1 cm.

De sidste RÅ rødbeder skrælles og rives fint på rivejern. Pres rødbedemosen over en sigte ned i den færdige lage, til den har en dyb rød/blåviolet farve. Man kan også safte i en saft­pres­ser.

Beklæd en rugbrødsformen med film så det stikker ca. 4 cm ud over kanten.

Knug husblasen, og smelt den med et vand der hænger ved, over svag varme, det går hurtigt, pisk den grundigt ud i lagen.

Læg rødbedeskiver så tæt så muligt i bunden af formen, drys med hakket dild og peberrod, hæld lage på så det lige dækker. Gentag lag for lag til formen er fyldt helt op. Gok formen mod bordet så væsken får fyldt alle huller ud, og fyld så efter til det når kanten. Fold filmen hen over, og sæt den på køl natten over.

Tips:

Terrinen er også fin som fyld i en sandwich, med tynde skiver røget kød, røget laks, eller røget torsk. I alle tilfælde er det fornemt med en peberrodscreme til.





karakterer:
Opskriften er vist 9945 gange,
og udskrevet 154 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu