Rødbedeterrine med peberrod og dild
Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødbede Indsendt : Red : |
|
|
Kogelage fra røget kød giver en helt specielt raffineret smag til rødbederne. Man kan selvfølgelig lave rødbeden af en anden god kødsuppe, og også på en grøntbouillon. Røgsmagen kan komme fra røget olie, men brug det med varsomhed, et par dråber mellem lagene er nok.
Kom alle rødbederne undtagen et par stykker i ovnen ved 150 grader. Der skal de være til de er bagt igennem, det kan variere meget hvor lang tid det tager alt efter hvilken type ovn man har, så den skal tages lidt på gerfühl. Måske en time. Sæt kogelagen på ilden og tilsæt timian og scalotteløg, sæt den til at simre indtil den er kogt ind til det halve. Sæt de 10 blade husblas i blød i 2 dl koldt vand. Når rødbederne er møre pilles skrællen af og de skæres i skiver på cirka 1 cm. De sidste RÅ rødbeder skrælles og rives fint på rivejern. Pres rødbedemosen over en sigte ned i den færdige lage, til den har en dyb rød/blåviolet farve. Man kan også safte i en saftpresser. Beklæd en rugbrødsformen med film så det stikker ca. 4 cm ud over kanten. Knug husblasen, og smelt den med et vand der hænger ved, over svag varme, det går hurtigt, pisk den grundigt ud i lagen. Læg rødbedeskiver så tæt så muligt i bunden af formen, drys med hakket dild og peberrod, hæld lage på så det lige dækker. Gentag lag for lag til formen er fyldt helt op. Gok formen mod bordet så væsken får fyldt alle huller ud, og fyld så efter til det når kanten. Fold filmen hen over, og sæt den på køl natten over. Tips: Terrinen er også fin som fyld i en sandwich, med tynde skiver røget kød, røget laks, eller røget torsk. I alle tilfælde er det fornemt med en peberrodscreme til. |
|
Opskriften er vist 9945 gange,
og udskrevet 154 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne