Simpel kartoffelsuppe fra østrig

Simpel kartoffelsuppe fra østrig, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Portioner

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Østrig

ØstrigIndsendt af : maja

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Kartofler 4-6 mellemstore pr mand
1 fedhvidløg
1 stort løg
1-2 dl.mælk eller fløde
1 spsk.smøreost evt. pikant
1 oksekødsbouillonterning eller grøntsags terning
 salt
 peber
 
Opskrift:
Kartoflerne skæres i skiver for at formindske kogetiden (de skal alligevel røres til suppe). Løg hakkes i fine tern. Kartoflerne sættes til at koge så de lige er dækket af vand og løg, hvidløg og bouillonterning tilsættes. Når kartoflerne er gennemkogte hældes væsken fra i en skål ( væsken gemmes). Kartoflerne mikses sammen og langsomt tilsættes (hele) væsken igen, smag til undervejs og stop med tilførsel hvis der er for meget væske. Derefter bruges mælk eller fløde og lidt smøreost, gerne pikant for at give mere smag. Smag til undervejs med salt og peber, mere væske, mælk eller smøreost.

Tips:

Det er ikke meningen suppen skal blive så tynd og flydende som andre supper :)





karakterer:
Opskriften er vist 25949 gange,
og udskrevet 680 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (43 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-07-22 15:06:33
Det er bare den bedste kartoffelsuppe jeg længe har smagt! - og så er den nem og hurtig at lave! Intet dårligt herfra (: