Skaldyrstærte 03

Skaldyrstærte 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Skaldyr - Diverse skaldyr

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Tærtebund:
150 g.hvedemel
75 g.smør
1 æggeblomme
2 spsk.vand
 
 Fyld:
250 g.kogte asparges
250 g.skaldyr
3 dl.Kaffefløde 9%
125 g.reven Emmentaler
1 spsk.frisk estragon
3 hele sammenpiskede æg
 salt
 peber
 Maizena
 
Opskrift:
Bund:
Ingredienserne æltes sammen til en tærtedej. Rulles ud og lægges i en tærteform. Forbages 10 minutter v. 220 grader.

Fyld:
Asparges og skaldyr - Rejer, hummerhaler, muslinger eller hvad du synes og kan li' - lægges på tærtebunden.

Fløden jævnes med 1 spsk. maizena. Emmentaler og estragon røres i. Tages fra ilden. Æggene piskes i. Smages til med salt og peber. Hældes over asparges og skaldyr.

Bages ved 220 grader i 25-30 minutter.

Hvis det endelig skal være kan der serveres lidt salat til tærten, men den smager fortrinligt uden.

Tilbehør:
Hvidvin er altid godt til havmad, så server trøstigt en tør Chablis til denne ret. Men hvorfor være så traditionel - prøv med en rød Rhonevin. Du vil ej fortryde.





karakterer:
Opskriften er vist 11913 gange,
og udskrevet 330 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu