Ølmarineret oksefilet
Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet lægges i et ildfast fad. Gulerod og løg skæres i grove tern - hvidløgsfed i mindre stykker, og kommes ved kødet. Øl og soja blandes og hældes over stegen. Spæd evt. op med ekstra øl - stegen skal være halvt dækket. Tildækkes og sættes koldt i 8-10 timer - gerne længere.
Stegen tages herefter op af marinaden, gnides med salt og peber på oversiden og steges på pande ved høj varme på begge sider ca. 2-3 minutter. Kødet lægges tilbage i fadet og sættes i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i 45-60 minutter - afhængig af hvor rødt man ønsker kødet. Stegen tages ud og tildækkes. Marinaden sigtes - husk gryden under - og koges op, jævnes evt. med Maizena. |
|
Opskriften er vist 103043 gange,
og udskrevet 2714 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (41 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-12-07 15:14:49 Rigtig god opskrift. Nem gæstemad og overraskende god sovs ud af "ingenting" anonym - 2011-01-12 21:18:29 Ganske Alm Tuborg gør det også godt... :P Hertil en teske sirup.... :P MUUUUMS anonym - 2010-08-25 21:17:30 jeg brugt x-mas,det smagt også meget godt Katrine - 2009-11-20 13:23:21 Kan man bruge juleøl? anonym - 2008-09-12 20:12:35 Ja,ja....helt ok....men det hedder nu Maizena og ikke Marizena..! Der burde også lige pointeres at ikke alt lagerøl=lagerøl..! Visse slags lager giver en meget bitter smag ved ovnstegning. Brug f.eks en Leffe istedet...(belgisk øl)....det kan godt være den mørke af slagsen som minder om en blanding af Guiness og alm. pilsner. Bill - 2007-05-30 17:58:58 En mørk hvedeøl er lige sagen f.eks. en mørk erdinger. Man kan også ændre lidt på opskriften og bruge ramsløg i stedet for hvidløg og løg. det giver en fantastisk smag. Tomas - 2007-05-16 17:06:54 jeg brugte Bagger-first gold. ikke så stærk men gag en god rund smag Tomas - 2007-05-16 16:52:39 jeg brugte Bagger-first gold. ikke så stærk men gag en god rund smag Jens - 2005-01-01 01:01:01 Brugte Westmalle Dubbel til marinaden. Rigtig godt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne