Lammeryg og salat med flødemarinade

Lammeryg og salat med flødemarinade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.lammeryg, dobbelt med fedtkant
1 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 
 Flødemarinade:
2.5 dl.piskefløde
6 storefed hvidløg, pillede
0.5 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
1 dl.krusemynteblade, friske hakkede
 
 Salat:
400 g.kogte, kolde små nye kartofler
200 g.friske, grønne asparges i mindre stykker
400 g.Feta i basilikum- og oreganolage
200 g.agurk, i skiver
100 g.spinatblade, friske rensede
 
Opskrift:
Rids lammeryggens fedtkant. Læg stegen på ovnens rist i bradepanden og drys med salt og peber. Steg lammeryggen midt i ovnen. Tag stegen ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 70°. Lad lammeryggen hvile tildækket i ca. 20 min.

Flødemarinade:
Kom imens fløde, hvidløg, salt og peber i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Lad blandingen køle lidt af og blend den ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Vend mynteblade i.

Salat:
Vend marinade og kartofler sammen. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time - vend i kartoflerne af og til. Læg aspargesstykkerne i en sigte, overhæld dem med kogende vand og derefter med koldt vand. Tag kartoflerne op af marinaden og læg dem lagvis med asparges, Feta, agurk og spinatblade i et stort, fladt fad.

Ved serveringen:
Grill evt. stegen øverst i ovnen i ca. 2 min. Skær kødet fra benene og skær det i skiver. Husk også mørbraden under stegen. Server evt. resten af marinaden fra kartoflerne i en skål ved siden af salaten.





karakterer:
Opskriften er vist 10847 gange,
og udskrevet 359 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu