Hindbæris
Hovedingrediens : Bær - Hindbær Højtid: Valentinesdag Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
200 g. bær blendes sammen med mælk og citronsaft. Æggeblommen piskes sammen med sukkeret. Fløden piskes næsten stiv. Bærmassen, flødeskum og æggeblommen vendes (forsigtigt) sammen.
100 g. bær blendes og lægges i en lille skål. Tilsæt lidt sukker og rør rundt. Sæt blandingen i køleskabet et par timer og smag om der evt. skal lidt mere sukker i. Ved serveringen lægges lidt af hindbærsaucen midt på en tallerken i et tyndt lag som "bund" for isen. Sæt hindbærsauce prikker på størrelse med en lillefingernegl rundt langs kanten på tallerkenen. Der må ikke være for langt mellem prikkerne. Tag en tandstik/tændstik og træk den gennem de små hindbærcirkler. Herved får du en lang række forbundne hjerte. Placer til sidst isen på tallerkenen og server den. |
|
Opskriften er vist 97851 gange,
og udskrevet 1935 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (50 stemmer) |
|
Kommentarer Charlotte - 2018-01-17 12:43:29 Hej Det er dristigt ikke at varmebehandle frosne bær aht risiko for noro-virus. mvh Charlotte MN - 2016-10-20 10:39:35 Hvis man ønsker en cremet og fin is, så skal man ikke vælge denne opskrift. Kernerne fra hindbærrene skal i det mindske sies fra, og lidt mere fløde ville ikke gøre noget. anonym - 2016-03-24 10:24:27 super god, især med flødeskum til anonym - 2013-06-16 20:36:18 Elsker den. :-) Camilla - 2013-04-16 20:59:13 ej hvor sødt, på nummer to billede er der nærmest "formet" et hjerte af fløde og hindbær masse. Isen er dejlig, og super nem. Karina - 2012-12-20 15:00:21 Pas på med at bruge frosne hindbær der ikke har været under opkog. Der kan være bakterier i. Malene - 2010-12-29 12:01:59 Den vil jeg glæde mig til at lave, i skriver allesammen den er god, så det er det værd at prøve! :) Per - 2010-10-16 20:08:49 Hindbærene bør tages ud lidt før de blendes, så den værste frost er gået af den, ellers kan de være svære at få til at køre rund i blenderen. Mælken bør også hældes i blenderen først og ikke over bærene som så kan fryse sammen i en stor klump. Blenderen bør så også være af glas for at kune tåle at blende frosne bær. Rikke - 2010-04-24 18:19:37 super dejlig is!!!!!!!!! amanda - 2008-10-22 14:48:29 Fantastisk is.. let og frisk prikken over iet på et dejligt og lidt tungt måltid!!. Jeppe - 2007-08-12 14:50:33 Det lyder godt, den prøver jeg da nu. mig - 2007-01-17 17:47:32 super god |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne