Grovboller 04

Grovboller 04 , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 24 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Grovboller 04
, billede 4 Grovboller 04
, billede 1 Grovboller 04
, billede 2 Grovboller 04
, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
50 gram Gær, frisk
400 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Hørfrø 1 tsk. vejer ca. 4 gram.
1 spsk. vejer ca. 12 gram.
1 dl. vejer ca. 70 gram.
1 dl. 3-korns blanding 3-korns blanding består af skårne rugkerner, knækkede hvedekerner og solsikkekerner.


1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
8 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Bring dl vand, hørfrø og 3-kornsblanding i kog og lad det trække til det er håndvarmt.

I en stor skål blandes salt, sukker, gær, mel og grahamsmel, og heri hældes den håndvarme kornblanding og resten af vandet. Ælt dejen godt sammen med hænderne, den skal være let klistret stil den til hævning lunt og tildækket i 1 time.

Ælt igennem og form 24 boller. Sæt dem på en plade og rids dem i toppen. Efterhæver 30 min.

Pensl bollerne med æg, og bag dem midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 min.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Grovboller

karakterer:
Opskriften er vist 357320 gange,
og udskrevet 7593 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (91 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17979 (4280 kcal)
KJ pr. stk. 749 (178 kcal)
Vægt ialt 2076 gram
Vægt pr. stk. 86 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 866 KJ (206 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 2.8 gram
Kulhydrat 40.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-01-23 21:03:43
Virkelig gode boller. Bløde og fugtige - og nemme at spise. En rigtig god børnebolle ;)

  -   2015-12-22 13:26:59
Er der nogen der ved, om det er nødvendigt at koge kornene? :)

  -   2014-08-10 10:39:17
Det er virkelig en god opskrift (:

  -   2014-02-12 11:09:21
Jeg skal til at prøve den her opskrift til en fødselsdag. Men ville høre om der er nogen der ved, om bollerne er bedst lune eller kolde? Er i tvivl om jeg skal lave dem dagen før, eller på dagen :)

  -   2013-06-29 13:38:39
Brug en anelse mindre mel, skift grahamsmel ud med durum, lad dem hæve 3 timer i stedet for 1, og efterhæve mindst 1 time, og du har de fedeste burger/flække boller. Sprøde med sej krumme.

  -   2013-01-28 12:40:36
Kan det virkelig passe, at dejen skal æltes igen efter den har hævet en time?

  -   2013-01-03 10:37:39
Erstat 400 g hvedemel med rugmel. Nam! (Og evt rosiner - nam nam)

  -   2012-11-19 18:01:17
Smager også godt med femkornsblanding og en smule kanel ;)

  -   2012-10-02 08:16:16
Hej. Er uddannet bager og bliver lige nødt til at aflive en myte. Gæren skal ikke 'opløses' i salt og sukker. Hvis man gør dette dræber man gærcellerne. Så kan man ligeså godt komme mindre gær i. I skal vente til vandet er lunkent og så opløse gæren deri. Derefter tilsættes salt og sukker. I deje med grahamsmel, bør man dagen før lægge grahamsmelet i blød. Så opsuger skaldelene en del af vandet og dejen bliver håndterbar næste da. Det gælder iøvrigt alle grove meltyper:-) held og lykke!

  -   2012-07-19 13:27:26
Det passer da ikke helt sammen man skal da opløse gæren, og så er der ikke noget fedtstof i, bare en lille smule, og så er dejen næsten helt flydene! men ellers smager de rigtigt godt :) (kan godt anbefales) ps. opløs lige gæren. :)

  -   2012-05-16 12:37:30
Man kan evt. også tilsætte qinoafrø og oregano, og så lave en salsa-tomat dip. Dette gav fryd der hjemme hos de små!

  -   2012-04-17 16:44:22
mine boller hæver, de bliver store.

  -   2012-01-03 19:46:03
Hvis man har en saftpresser, er det her et rigtig godt alternativ, til at smide resterne ud. Der skal bruges en anelse mere mel og sukkeret kan sagtens udelades, hvis man f.eks. har presset gulerod, appelsin eller æble.

  -   2011-12-05 11:35:06
Jeg bruger 5 kornsblanding og lader det ikke trække, men hælder bare det hele i. De skal være klistrede ellers bliver de tørre. Form dem evt. med 2 spiseskeer med vand på.

  -   2011-10-29 18:16:55
ja de er

  -   2011-10-18 10:52:05
Er de fryseegnet?

  -   2011-06-21 12:23:41
Jeg vil tro det er 4 dl vand der skal koges, og 4 dl vand bagefter ;D

  -   2011-03-24 17:40:31
Super gode boller!:) Holder sig friske længe og smager bare super godt! Tilsatte også lidt rugmel, hvilket gjorde dem endnu tungere og mere mættende, men slet ikke tørre!- MUMS! Vi brugte dem også til burgerboller, hvilket var thombs up!!!!!!

  -   2011-02-25 16:04:19
synes der mangler en del mel... Tog næsten dobbelt så megt i, eller det det meningen at de skal være meget klistrede, kun overhoved ikke forme dem..

  -   2010-11-01 20:50:47
Nu kan jeg ikke tåle Sesam, og der mangler VIRKELIG opskrifter på grovboller uden diverse blandinger, fordi der altid er sesamfrø i.. Nu har jeg så købt knækkede hvedekerner, rugkerner, hørfrø, og solsikkefrø. Overvejer også at tilføje lidt havregryn. evt som erstatning for solsikkefrøene.. mon ikke det kan gå sammen?

  -   2010-05-27 00:16:27
brugte en lille smule mørk sirup istedet for sukker og istedet for 3 kornsblandingen brugte jeg 2 revne gulerødder,der skal derfor bruges lidt mere mel end der står.fik 31 stk. de er rigtig gode og vakte stor succes :-)

  -   2010-05-09 15:54:25
Super gode boller. Puttede dog lidt grovvalsede havregryn i det kogende vand (ca 1 dl) istedet for alle de hørfrø, da jeg brugte femkornsblanding hvor der allerede er hørfrø i. Virkelig gode boller som smager godt, mætter og har en super god skorpe.

  -   2010-05-03 08:06:05
Det med at sødemiddel er noget møj, er løgn. Jeg er diatist og uddannet i faget, Men hvorfor komme sukker i, i det hele taget. Det smager du ikke alligevel. De er rigtig gode (uden sukker) med revet æbel i holder de sig friske længere.

  -   2010-02-10 21:13:01
Jeg brugte også 5-kornsblanding. Jeg kogte det i al vandet. Gæren lod jeg bløde op i salt og sukker (det tager et par min.), og derefter var det bare at blande det hele. Nem opskrift og meget lækre boller.

  -   2010-02-01 17:51:15
Jeg tænkte præcis det samme, Sabine.. Hvor mange dl vand skal koges op?

  -   2010-01-23 21:45:25
"Bring dl vand" - hvor mange dl?

  -   2009-09-06 16:23:55
Kunne ikke finde 3-korns blanding, så jeg brugte 5-korns blanding, nogen der ved hvad 3-korns blanding består af ?

  -   2008-10-13 11:34:16
Ja 5-kornsblanding plus solsikkefrø og 3-4 gullerøder i!!!! lige i skabet

  -   2008-10-08 12:31:11
Sodestoffer er noget møg, af flere forskellige grunde, og jeg tror bestemt ikke, at det smager godt i de her boller. Hvis i vil have samme effekt (sund) men ikke vil spise sødestoffer, så er her et tip: 2 g. sukker = 4 g. sødestof. Ergo kan man bare komme halvt så meget sukker i, og det er MEGET bedre! (:

  -   2008-06-12 21:57:28
De er mega gode!

  -   2008-02-09 18:57:32
Smager også godt med femkornsblanding. Kan sagtens anbefales :)

  -   2005-01-01 01:01:01
smid nogle rosiner i, lidt rugmel og sødestof istedet for sukker...så har i nogle kanon sunde og gode müsli boller =)