Gulerodsgrovboller
Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mælk og vand lunes, og gæren opløses heri. Skræl gulerødderne og riv dem fint på et råkostjern.
Bland de revne gulerødder i væsken. Salt, sukker og hørfrø tilsættes sammen med halvdelen af grahamsmelet og alt hvedemelet. Ælt resten af grahamsmelet i dejen til den slipper. Lad dejen hæve lunt og tildækker i 45 minutter. Dejen æltes hurtigt igennem og formes til 20 boller der sættes på en bageplade, hvor de efterhæver i 15 minutter. Pensl bollerne med æg og bag dem på den næstnederste rille i 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. |
|
Opskriften er vist 115684 gange,
og udskrevet 3854 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (39 stemmer) |
|
Kommentarer Birgitte - 2015-10-02 10:49:14 Hej jeg kom revet æble, 35 g chia frø i og 35 hørfrø istedet for.Lader dejen hæve en time og efterhæve en halv.Så bliver de lækre luftige.God opskift anonym - 2014-03-23 10:49:19 nej slet ikke :) var bare lidt nysgerrig over hvordan man regner såden noget ud ikke andet Per - 2012-12-08 19:46:09 Det er mig som har beregnet opskriften, mener du der er noget galt i beregningen da?? Carina jensen - 2012-12-06 14:38:15 dig der har lavet den her bolleopskrift hvordan ved du der er 177 kcal i en 86g bolle hvordan har du regnet det ud Nana kyhn - 2012-10-06 14:38:19 Geniale boller!! Så meget fuldkorn og dog hæver det utroligt meget! Gode og luftige lækre boller!!:-) det er en keeper !!:-) Anne - 2012-09-29 11:36:55 mmmmhhhh... SÅÅ lækre :) lispigen - 2012-02-13 07:32:37 Super gode boller! Laver dem med alt slags mel, f.ex. 250 g grahamsmel og 250 g fuldkornsmel, og med rosiner eller hakkede tranebær og så kan der også sagtens kommes lidt græskarkerner i. Kort sagt god grundopskrift, hvor man kan ekspermetere lige så tosset man har lyst :). anonym - 2010-09-03 17:14:37 Super gode, men bruger dog rugmel istedet for grahamsmel :) Put nogle rosiner i så får de en super god smag :-) Mia - 2009-09-07 17:40:15 Kan man lave dem med noget andet mælk end sødmælk? -II- - 2009-08-31 20:44:02 Gode bolle, men synes bare næsten ikke de hæver Thomsedk - 2009-08-31 09:26:50 Hvis mælken bliver for varm, dræber man gæren Simone - 2009-05-18 14:32:20 Vi fik det til 11 boller og dejen hævede slet ikk ? :'( Camilla - 2008-10-13 14:38:32 Super gode boller, bager dem altid! Bruger dog altid honning i stedet for sukker, giver en dejlig smag. Buzzer - 2008-07-04 10:25:54 gode boller. Lidt kedelige uden noget, men et godt alternativ til folk med vægtproblemer(som mig selv). Natasja - 2007-04-16 17:03:04 Super gode og nemme boller, passer godt til mange forskellige ting. Vibeke - 2005-01-01 01:01:01 meget gode |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne