Gulerodsgrovboller

Gulerodsgrovboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Gulerodsgrovboller, billede 4 Gulerodsgrovboller, billede 1 Gulerodsgrovboller, billede 2 Gulerodsgrovboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
350 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

500 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
150 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
70 gram Hørfrø 1 tsk. vejer ca. 4 gram.
1 spsk. vejer ca. 12 gram.
1 dl. vejer ca. 70 gram.
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Mælk og vand lunes, og gæren opløses heri. Skræl gulerødderne og riv dem fint på et råkostjern.

Bland de revne gulerødder i væsken. Salt, sukker og hørfrø tilsættes sammen med halvdelen af grahamsmelet og alt hvedemelet. Ælt resten af grahamsmelet i dejen til den slipper. Lad dejen hæve lunt og tildækker i 45 minutter.

Dejen æltes hurtigt igennem og formes til 20 boller der sættes på en bageplade, hvor de efterhæver i 15 minutter.

Pensl bollerne med æg og bag dem på den næstnederste rille i 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 115681 gange,
og udskrevet 3854 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (39 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14890 (3545 kcal)
KJ pr. stk. 744 (177 kcal)
Vægt ialt 1730 gram
Vægt pr. stk. 86 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 860 KJ (204 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 2.9 gram
Kulhydrat 40.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-10-02 10:49:14
Hej jeg kom revet æble, 35 g chia frø i og 35 hørfrø istedet for.Lader dejen hæve en time og efterhæve en halv.Så bliver de lækre luftige.God opskift

  -   2014-03-23 10:49:19
nej slet ikke :) var bare lidt nysgerrig over hvordan man regner såden noget ud ikke andet

  -   2012-12-08 19:46:09
Det er mig som har beregnet opskriften, mener du der er noget galt i beregningen da??

  -   2012-12-06 14:38:15
dig der har lavet den her bolleopskrift hvordan ved du der er 177 kcal i en 86g bolle hvordan har du regnet det ud

  -   2012-10-06 14:38:19
Geniale boller!! Så meget fuldkorn og dog hæver det utroligt meget! Gode og luftige lækre boller!!:-) det er en keeper !!:-)

  -   2012-09-29 11:36:55
mmmmhhhh... SÅÅ lækre :)

  -   2012-02-13 07:32:37
Super gode boller! Laver dem med alt slags mel, f.ex. 250 g grahamsmel og 250 g fuldkornsmel, og med rosiner eller hakkede tranebær og så kan der også sagtens kommes lidt græskarkerner i. Kort sagt god grundopskrift, hvor man kan ekspermetere lige så tosset man har lyst :).

  -   2010-09-03 17:14:37
Super gode, men bruger dog rugmel istedet for grahamsmel :) Put nogle rosiner i så får de en super god smag :-)

  -   2009-09-07 17:40:15
Kan man lave dem med noget andet mælk end sødmælk?

  -   2009-08-31 20:44:02
Gode bolle, men synes bare næsten ikke de hæver

  -   2009-08-31 09:26:50
Hvis mælken bliver for varm, dræber man gæren

  -   2009-05-18 14:32:20
Vi fik det til 11 boller og dejen hævede slet ikk ? :'(

  -   2008-10-13 14:38:32
Super gode boller, bager dem altid! Bruger dog altid honning i stedet for sukker, giver en dejlig smag.

  -   2008-07-04 10:25:54
gode boller. Lidt kedelige uden noget, men et godt alternativ til folk med vægtproblemer(som mig selv).

  -   2007-04-16 17:03:04
Super gode og nemme boller, passer godt til mange forskellige ting.

  -   2005-01-01 01:01:01
meget gode