Valnøddefromage med appelsingelé

Valnøddefromage med appelsingelé, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Fromage

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
125 g.valnøddekerner
3 dl.sødmælk
5 æggeblommer
125 g.sukker
6 Husblas, blade
4 spsk.sherry
4 dl.piskefløde
 
 Appelsingelé:
2 dl.appelsinsaft (3 store appelsiner)
2 Husblas, blade
1-2 stk.små mandarinsnitter
 nogle valnøddekerner
 frisk mandarinsnitter eller resten fra dåserne (så bruges 2 dåser)
 
Opskrift:
Hak valnøddekernerne mellemfint med en kniv. Bring dem i kog med mælken. Pisk imens æggeblommer og sukker til tykt skum. Hæld langsomt valnøddemælken i æggemassen, mens der piskes. Hæld det hele tilbage i kasserollen og varm op under piskning, til cremen stivner noget, den må endelig ikke koge. Udblød imens husblasen godt i koldt vand og rør den i den varme creme. Afkøl cremen, mens der af og til piskes i den. Pisk fløden stiv, vend den lidt af gangen i cremen, når den er kold og så stiv, at den kan danne mønster. Fyld straks cremen (fromagen) i en let fugtet springform på ca. 24 cm i diameter. Sæt formen i køleskab, til fromagen er stiv.

Appelsingele:
Pres saften af appelsinerne og si den gennem et stykke gaze. Udblød husblasen i koldt vand og opløs den i 1 spsk. kogende eller over vandbad, rør langsomt appelsinsaften i og sæt gelésaften koldt, til den er lige ved at stivne. Pynt fromagen i formen med afdryppede mandarinstykker og valnøddekerner og træk den kolde gelésaft over. Er parat til servering, når geléen er stivnet. Ved anretningen løsnes springformen blot, og bunden med hele fromagen sættes på serveringsfadet. Formens kant dækkes af mandarinstykker til sidst.





karakterer:
Opskriften er vist 14000 gange,
og udskrevet 307 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu