Kartoffelmosgratin med peberfrugtsovs
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt : Red : |
|
|
Kog skrællede kartofler skåret i kvarte og hele fed hvidløg til de er møre, ca. 20 min.
Hæld kogevandet fra, men gem det.
Pisk kartofler og hvidløg til en mos, og rør kartoffelvand i til det bliver til en løs puré.
Bland 2 spsk. af olien, halvdelen af osten, og æggene i en skål. Tilsæt peber og revet muskat.
Rør denne blanding i kartoffelpureen og hæld det hele i et smurt ovnfast fad.
Drys med resten af osten, rasp og dryp resten af olien over.
Sæt gratinen i ovnen ved 225° i ca. 15 min, til den er gylden.
Flæk peberfrugterne, skrab kernerne ud, og skær dem i mindre stykker.
Hak løget.
Svits det hele i olien og tilsæt bouillon. Lad det koge i 15 min.
Blend grønsagerne og hæld sovsen tilbage i gryden.
Pisk flødeosten i sammen med hakket basilikum, varm sovsen op under omrøring. Den må ikke koge. Smag til med salt og peber.
Tilbehør: Ristet rugbrød |
|
Opskriften er vist 14255 gange,
og udskrevet 321 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Julie Overgaard - 2008-04-24 19:30:11 - fedt nok :D ' den er lækker, en rigtig god opskrift! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne