Kartoffelmosgratin med peberfrugtsovs

Kartoffelmosgratin med peberfrugtsovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.kartofler
6 fedhvidløg
 vand
 salt
4 spsk.olie
60 g.friskreven parmesan
3 æg
 friskkværnet peber
 Muskatnød, friskrevet
 rasp
 
 Peberfrugtsovs:
2 røde peberfrugter
1 skalotteløg
0.5 spsk.olie
2.5 dl.lys bouillon
2 spsk.friske basilikumblade
50 g.mager flødeost
 
Opskrift:
Kog skrællede kartofler skåret i kvarte og hele fed hvidløg til de er møre, ca. 20 min. Hæld kogevandet fra, men gem det. Pisk kartofler og hvidløg til en mos, og rør kartoffelvand i til det bliver til en løs puré. Bland 2 spsk. af olien, halvdelen af osten, og æggene i en skål. Tilsæt peber og revet muskat. Rør denne blanding i kartoffelpureen og hæld det hele i et smurt ovnfast fad. Drys med resten af osten, rasp og dryp resten af olien over. Sæt gratinen i ovnen ved 225° i ca. 15 min, til den er gylden. Flæk peberfrugterne, skrab kernerne ud, og skær dem i mindre stykker. Hak løget. Svits det hele i olien og tilsæt bouillon. Lad det koge i 15 min. Blend grønsagerne og hæld sovsen tilbage i gryden. Pisk flødeosten i sammen med hakket basilikum, varm sovsen op under omrøring. Den må ikke koge. Smag til med salt og peber.

Tilbehør:
Ristet rugbrød





karakterer:
Opskriften er vist 14223 gange,
og udskrevet 321 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-04-24 19:30:11
- fedt nok :D ' den er lækker, en rigtig god opskrift!