Indonesisk rejesuppe - Ferskensuppe med rejer

Indonesisk rejesuppe - Ferskensuppe med rejer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
SuppeRet : Suppe - SkaldyrsSupper

Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer

HøjtidValentinesdag

Oprindelsesland : Indonesien

IndonesienIndsendt :      Red :
Indonesisk rejesuppe - Ferskensuppe med rejer, billede 4 Indonesisk rejesuppe - Ferskensuppe med rejer, billede 1 Indonesisk rejesuppe - Ferskensuppe med rejer, billede 2 Indonesisk rejesuppe - Ferskensuppe med rejer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
0.5 spsk. Karry, stærk
15 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1 dåse Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
200 gram Fersken, konserves 480g 1 dåse ferskner vejer ca. 820 gram og heraf 470 g. drænet vægt
150 gram Tigerrejer uden skal, kogte
   
Opskrift:
Karry og løg svitses.

Tilsæt de flåede tomater (pil evt. hårde ender fra) og hvidløg.

Hæld fløden i under omrøring. Tilsæt hønsebouillonen og saft fra fersknerne (1 dl.) og lad det småsimrer 10-15 minutter.

Kort inden retten serveres tilsættes rejer og ferskentern. Det hele varmes kortvarigt ved svag varme.

Tips:

Hvis du har rå tigerrejer, så kan disse koges i letsaltet kogende vand i 1-2 minutter fra optøet tilstand.





karakterer:
Opskriften er vist 230764 gange,
og udskrevet 7577 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (160 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5757 (1370 kcal)
KJ pr. Pers. 2878 (685 kcal)
Vægt ialt 869 gram
Vægt pr. Pers. 434 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 662 KJ (157 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 12.6 gram
Kulhydrat 6.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-04-23 15:43:44
Fantastisk suppe-men prøv lige at til sidst tilsætte stegte bacontern

  -   2020-12-13 18:32:03
Anvendte almindelige rejer i stedet. Ikke fisket smag, hvis man er bange for rejesmagen. Spændende samlet smag og svært at gætte hvad der er i.

  -   2018-05-01 09:21:00
Denne suppe er helt fantastisk god. Nu har jeg lavet et par gange efterhånden, og når jeg laver den, plejer jeg at smage den til med saften fra fersknerne, og istedet for at komme rejerne i suppen, serverer jeg dem ved siden af, sammen med bacon

  -   2013-03-29 07:47:26
Virkelig lækker cremet suppe, mums. Jeg stegte lige Tigerrejer på panden i hed olie inden jeg blandede dem i suppen.

  -   2012-09-22 16:33:11
Rigtig lækker suppe! Vi fulgte rådet om at blende suppen og derefter tilsætte rejer og fersken-stykker. Det blev dejligt cremet. Måske en anelse for meget fløde, men det er jo en smagssag.

  -   2012-02-12 12:47:51
Fantastisk lækker suppe. vi tilsatte et enkelt finthakket chilipeber, det gjorde den ikke mindre lækker...

  -   2010-12-04 15:57:10
Tak tak og 1000 tak for denne fantastiske suppe, man ka jo slet ikke få nok når man først har smagt den. Tak

  -   2010-03-15 10:57:09
Helt igennem en fantastisk suppe.

  -   2009-08-25 12:33:52
Super lækker suppe! Sidst jeg lavede den blendede jeg det hele inden jeg tilsatte rejerne. Det gav en lækker cremet konsistens!

  -   2009-03-20 16:01:03
laekker suppe god smag lidt mindre karry så er den bara god

  -   2008-05-09 13:40:31
Vi serverede en suppe næsten mage til, til vores bryllup, den hedder det samme, men der er tilføjet chilli i de flåede tomater, og iceberg salat, som tilbehør, sammen med rejer og ferskner...en helt eventyrlig lækker suppe, som alle til bryllypet skulle have opskriften på ;o) en klar 10'er

  -   2007-12-28 14:07:55
Hvilken hvidvin skal man servere til denne lækre suppe?

  -   2007-10-26 13:25:00
Det grønne hjerte er persilleolie, frisk persille blendet sammen med en god olie

  -   2007-10-25 22:49:36
Hvad har du brugt til at lave det grønne hjerte?

  -   2007-10-06 09:33:26
Brugte 2 halve ferskner fra dåse og ca 1 dl. saft. der er jo sikkert andre end mig der kun kan finde ½ kg. dåser :D

  -   2007-05-16 21:59:19
Jeg kommer fra Indonesien og jeg vidste ikke at vi har den slags suppe i Indonesien :P

  -   2007-01-20 14:14:46
Vi serverer med strimlet iceberg til at ligge i bunden

  -   2006-12-03 18:12:47
havde et par fiskefiletter som jeg skar t små bidder og kom med i så det var en fiskerejesuppe - og resten varmedes næste dag i micro

  -   2005-01-01 01:01:01
det smager rigtig godt, vi fik den til nytår, og nogen af børnene plejer og være ret kræsne, men alle kunne lide den!

  -   2005-01-01 01:01:01
Forårsløg, fint hakket , som pynt, og det giver samtidig en dejlig smag!!!

  -   2005-01-01 01:01:01
nøj, den smager godt. Jeg tilføjede: lidt chilli, mango chutney (hot), rosiner, salt og noget ananas (med saft). Det blev en 10'er efter min egen mening.

  -   2005-01-01 01:01:01
Til Per: Fra dåse :)

  -   2005-01-01 01:01:01
Kog lidt ris ved siden af- mums!

  -   2005-01-01 01:01:01
Er det friske ferskner eller fra dåse ?

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg vil sige at kinakålen skal drysses ovenpå som pynt. Det er ihvert falt hvad vi gør hjemme hos os.

  -   2005-01-01 01:01:01
rigtig god og nem, vi har 4 børn der alle elsker den

  -   2005-01-01 01:01:01
Læg lidt kinakål i bunden af tallerknen ved servering, det smager bare godt!

  -   2005-01-01 01:01:01
Glemte lige, at en anden rigtig god ting ved suppen er, at den er meget nem at lave.

  -   2005-01-01 01:01:01
Utrolig lækker suppe! Hvis man har god tid, giver det også et godt resultat, hvis man lader suppen småsimre en lille time, inden rejer og fersken tilsættes og suppen serveres.

  -   2005-01-01 01:01:01
Min vurdering af retten er, hvis man krydre den med salt, hvid peber, muskat og korriander giver det en bedre dybde i smagen

  -   2005-01-01 01:01:01
Fantastisk suppe. Jeg har selv serveret den til hverdag og fest. Engang fik jeg den serveret hos nogle andre og de havde tilsat ferskenternene mens suppen kogede. (lad også dem koge indtil de er "møre") Det smager meget bedre.