Hvidkålsgratin
Hovedingrediens : Kål - Hvidkål Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hvidkålen tøes op.
Rør mel og mælk til en jævning i en gryde ved svag varme. Kom margarinen i og under stadig omrøring koges sovsen godt igennem, til sovsen er blank og glat. Hæld den op i en skål, rør æggeblommerne i et af gangen. Tilsæt hvidkål og salt. Pisk æggehviderne til skum og vend dem forsigtigt i. Bages i et smurt ovnfast fad ca. 1 time ved 200 grader C. alm. ovn. Serveringsforslag: Hvidkålsgratin med f.eks. tun, stegt havkat eller stegt bacon. Vegetarret: Hvidkålsgratin med en salat af tomater og agurker eller smeltet smør og kogte kartofler. |
|
Opskriften er vist 53620 gange,
og udskrevet 841 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Basel - 2009-10-22 19:24:33 Jeg brugte frisk hvidkål, som jeg kogte med lidt salt. Super istedet for den frostne. Ellers en herlig let opskrift, og retten smagte fortrineligt. Lavede en tomatsalat dertil. Næste gang vil jeg lave den samme oprskrift, blot med f.eks. rosenkål, blomkål eller anden grøntsag - ser frem dertil. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne