Herregårdsæblekage
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Indsendt : Red : |
|
|
Smørret smuldres i melet. Tilsæt salt, sukker, æg og fløde og ælt det hele sammen. Dejen hviler koldt i ca. 1 time.
Dejen rulles ud i 1/3 cm's tykkelse og skæres ud i 2 runde kager på størrelse med en springform. Den ene kage bruges som låg, den anden lægges i bunden af springformen. Resten af dejen bruges til at dække siden af springformen. Æblerne skrælles og skæres i tynde skiver, der lægges i springformen og drysses over med sukker, rosiner og hakkede mandler. Låget lægges over æblerne og presses til i kanten. Remoncen røres hvidt og fordeles på låget. Prik med en gaffel hist og her. Bages ved 200 grader C i ca. 1 time. Kagen serveres lunken med kold flødeskum til. |
|
Opskriften er vist 29737 gange,
og udskrevet 586 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (6 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2010-06-10 15:59:10 Det smager også dejligt, hvis man drysser kanel sukker over æblerne og hakket mandler oven på kagen( låget) ( men først ½ vejs i bagetiden.. ellers risikere man at de bliver lidt for brændte og mørke...) hanne - 2008-09-04 21:43:26 Jeg har haft min i fryseren, og den smagte skønt efter den var optøet og lunet i ovn. anonym - 2007-10-08 15:38:49 kan den fryses |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne