Herregårdsæblekage

Herregårdsæblekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Kage:
175 g.smør
250 g.hvedemel
1 knsp.salt
100 g.sukker
1 æg
2 spsk.fløde
 
 Fyld:
1000 g.æbler
75 g.sukker
75 g.rosiner
25 g.hakkede mandler
 
 Remonce:
75 g.smør
75 g.sukker
25 g.hakkede mandler
 
 Tilbehør:
2.5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Smørret smuldres i melet. Tilsæt salt, sukker, æg og fløde og ælt det hele sammen. Dejen hviler koldt i ca. 1 time.

Dejen rulles ud i 1/3 cm's tykkelse og skæres ud i 2 runde kager på størrelse med en springform. Den ene kage bruges som låg, den anden lægges i bunden af springformen. Resten af dejen bruges til at dække siden af springformen.

Æblerne skrælles og skæres i tynde skiver, der lægges i springformen og drysses over med sukker, rosiner og hakkede mandler.

Låget lægges over æblerne og presses til i kanten.

Remoncen røres hvidt og fordeles på låget. Prik med en gaffel hist og her.

Bages ved 200 grader C i ca. 1 time.

Kagen serveres lunken med kold flødeskum til.





karakterer:
Opskriften er vist 29737 gange,
og udskrevet 586 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-06-10 15:59:10
Det smager også dejligt, hvis man drysser kanel sukker over æblerne og hakket mandler oven på kagen( låget) ( men først ½ vejs i bagetiden.. ellers risikere man at de bliver lidt for brændte og mørke...)

  -   2008-09-04 21:43:26
Jeg har haft min i fryseren, og den smagte skønt efter den var optøet og lunet i ovn.

  -   2007-10-08 15:38:49
kan den fryses