Flødestuvet støvbold

Flødestuvet støvbold, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Svampe - Støvbold

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Flødestuvet støvbold, billede 4 Flødestuvet støvbold, billede 1 Flødestuvet støvbold, billede 2 Flødestuvet støvbold, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 støvbold
75 g.bacon
2.5 dl.piskefløde
 smør
 peber
 salt
 paprika, delikatesse
 
 hovedsalat
8 skivertoastbrød
 
Opskrift:
Find en eller flere støvbolde på en mark eller hvor de nu gror. Det er de store hvide svampe der ligner en fodbold. De skal skrælles og skæres i tern.

Bemærk:
De skal være helt hvide indeni.

Steg bacontern på en stor pande. Tag baconen op men lad fedtstoffet være på panden.


Kom svampeterningerne i, de svinder meget. Steg dem ned under jævn varme til de bliver gyldne. Tilsæt evt. lidt smør undervejs.

Tilsæt piskefløde og lad retten simre i 10-15 min. Tilsæt salt og peber og lidt paprika undervejs.

Når retten har en tilpas sammenhængende konsistens, serveres på et stykke ristet brød med et salatblad under.

Nydes med et glas kølig hvidvin.





karakterer:
Opskriften er vist 62172 gange,
og udskrevet 859 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-08-24 22:15:23
Når man har sådan en flot støvbold, er det jo en skam at læse, at Morten Lange i sin svampebog siger, at smagen ikke er særlig spændende. Men gu' ska' der da mad ud af sådan en gave. Sandt at sige smager den ikke af meget, dens milde smag kan fint gå frisk i en salat. Men der er så meget af den, så den skal jo nok i en ret, og denne opskrift er en OK start. Men måske skal der hok trylles lidt mere: Lidt citron. Sherry/port, måske bouillon ...

  -   2006-12-19 14:02:44
neej, det der billede det så SÅ godt ud, men det smager altså ikke særlig godt, havde lavet det til fest kun 2 ud af 20 kunne li´det,,, i skal nok lige prøvesmage det, inden i serverer det:

  -   2005-01-01 01:01:01
inden fløde tilsættes kog da ind i sherry og tilføj evt lidt citronsaft