Blomkålsgratin fra jylland
Hovedingrediens : Kål - Blomkål Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Blomkålsbuketterne koges næsten møre, evt. i ovn. Oscar Blomkål Basis varmes op med
mælk og vand. Lad det koge igennem 2-3 minutter. Saucen køles ned,hvorefter helæggene
vendes i.
Gratinfad smøres og drysses med rasp. Hæld vandet fra blomkålsbuketterne og fordel dem
i fadet. Saucen hældes over blomkålene. Drys med rasp og anbring smørklatter ovenpå.
Gratinen bages i ovn ved 170° i ca. 45 min.
Steg flæsket sprødt og server til gratinen. Ekstra blomkålssauce er godt ved siden af denne
ret, der for nogle vil synes lidt tør. Blomkålssaucen kan tilberedes af Oscar Blomkål Basis,
1/2 vand og 1/2 mælk. Beregn ca. 140 g Oscar Blomkål Basis pr. liter væske.
|
|
Opskriften er vist 31728 gange,
og udskrevet 292 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Eline - 2014-06-08 15:09:05 Hvad er blomkål Oscar basis? SidselMarie - 2011-05-23 09:58:59 Hvorfor skal Jylland blandes ind i opskriften ?? linda - 2007-09-24 16:52:37 nej det ville da være synd at bruge Oscar, så må man hellere lade være at lave blomkålsgratin , det er vist for de dovne hva* Hanne - 2005-01-01 01:01:01 Det må være nogle kedelige blomkål der bruges, siden "oskar" skal bruges til at give smag Hanne - 2005-01-01 01:01:01 Det er da en døds synd at bruge oskars blomkålsbasis - køb dog et friskt blomkål der smager af blomkål og ikke af "Oskar" |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne