Æble-brombærkage

Æble-brombærkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Æble-brombærkage, billede 4 Æble-brombærkage, billede 1 Æble-brombærkage, billede 2 Æble-brombærkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
2.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Fyld:
2 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
70 gram Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Brombær, friske
   
Opskrift:
Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn.

Æg og æggehvider piskes godt sammen med sukkeret. Bagepulver og hvedemel sies i dejen og dejen samles forsigtigt sammen med vand og olie.

Æblerne skrælles og skæres i tynde både. Rørsukkeret drysses over æblerne og røres for at få det fordelt jævnt.

Kom bagepapir i en springform ca. 24 cm. i diameter og hæld dejen i formen.

Fordel alle æble bådene oven på dejen så de ligger så tæt som muligt. Hæld brombærrene over.

Kom kagen i den varme ovn i 35 - 40 minutter. Når kagen er færdig afkøles den før den tages ud af formen ellers går den let i stykker.





karakterer:
Opskriften er vist 70181 gange,
og udskrevet 1402 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6935 (1651 kcal)
KJ pr. Pers. 866 (206 kcal)
Vægt ialt 831 gram
Vægt pr. Pers. 103 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 834 KJ (198 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 3.0 gram
Kulhydrat 39.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-01-06 11:24:57
Kagen er lækker😀

  -   2020-09-28 14:31:29
Kan den bages dagen før

  -   2015-08-30 15:15:29
Vildt lækker og lykkedes bare ALTID :) skal i min ovn kun have 25 min. Den er sød og syrlig og bare alt alt for lækker :)

  -   2010-04-17 22:50:43
Familien kunne godt lide kagen, men jeg kom også flere bær i.

  -   2010-04-17 22:48:48
Jeg havde ikke så mange brombær hjemme, så jeg brugte en pose skovbær jeg have, det er også godt i.

  -   2009-09-04 08:03:27
Kan den fryses?

  -   2009-08-29 09:54:16
På billedet har vi brugte de mængder som står i opskriften og, vi synes det ser ok ud. Æblerne skal jo skæres tyndt ud, og de kunne fylde det dobelte for os.

  -   2008-09-27 22:05:17
Kagen smager super godt. God balance mellem det søde og det syrlige. Brug ca. 250 g brombær. Serveres med friske brombær og en klat vanilieis. Det er bare herligt. Velbekomme!

  -   2005-01-01 01:01:01
Kagen er helt fin, der skal bare mange flere brombær på, jeg brugte 200-250 gram.

  -   2005-01-01 01:01:01
Opskriften dur ikke. Antal æbler dækker ikke engang bunden i mindste form. Og 150g brombær er altså ingenting.