Stifade

Stifade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1.5 spsk.sukker
2.5 spsk.rød vineddike
1.5 dl.rødvin
1 dåseflåede drænede tomater (240 gr.)
1 spsk.hakket frisk rosmarin eller 2 tsk. tørret
0.5 Kanelstang
1 laurbærblad
750 g.lammebov i store tern
2 løg i tern (200 g)
500 g.perleløg
 
Opskrift:
Varm sukkeret for svag varme i en stor stegegryde. - Rør ikke i det. Tilsæt vineddike, når sukkeret er smeltet til karamel. Lad det koge lidt så karamellen opløses i vineddiken. Tilsæt rødvin, kanel, rosmarin og flåede drænede tomater. Krydr kødet med salt og peber og kom det i saucen sammen med løg i tern.

Lad kødet koge mørt for svag varme ca. 45 min. Blancher imens perleløgene i rigelig vand 2 minutter og pil dem.

Når kødet er mørt, tages det op af saucen og perleløgene kommes i og koger med til saucen er tyknet og løgene er møre. Vend kødet i og varm igennem.

Smag til med salt og peber og server med brød eller kartoffelmos.





karakterer:
Opskriften er vist 13043 gange,
og udskrevet 291 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg har lavet denne ret med lammehals i skiver. Det blev en herlig intens ret. Det er nok den bedste anvendelse af lammehalsen jeg endnu har oplevet. Selv om det er meget forbudt, brugte jeg nu alligevel almindelige løg.