Kanelkage uden æg

Kanelkage uden æg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : lone

Indsendt :      Red :
Kanelkage uden æg, billede 4 Kanelkage uden æg, billede 1 Kanelkage uden æg, billede 2 Kanelkage uden æg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Glasur:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Kaffe færdiglavet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Bland smeltet smør og sukker godt sammen. kom de øvrige ingredienser i og kom kagemassen i en bradepande der er smurt (eller brug bagepapir) ca. 23x33 cm.

Kagen bages i 30-35 min. ved 200 grader C. alm. ovn.

Glasuren:
Lad smørret smelte, tilsæt varm kaffe og de øvrige dele. Glasuren kommes på når kagen er næsten afkølet.

Tips:

lav evt. dobbelt potion til en stor bradepande.





karakterer:
Opskriften er vist 173545 gange,
og udskrevet 2238 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (117 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 21432 (5103 kcal)
KJ pr. Pers. 1786 (425 kcal)
Vægt ialt 1714 gram
Vægt pr. Pers. 142 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1250 KJ (297 kcal)
Protein 3.4 gram
Fedt 8.9 gram
Kulhydrat 51.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-10-17 00:43:20
Den smager fantastisk godt!

  -   2018-09-25 15:24:46
Den er så lækker

  -   2017-06-15 14:12:05
Rigtig god kage . Jeg fulgte opskriften og havde ingen problemer Kagen er svampet og holder sig frisk i flere dage

  -   2017-01-27 11:57:40
Hvis kærnemælk erstattes med mælk har natron ingen effekt. Skal der mælk i er i nød til at bruge bagepulver for at kagen kan hæve og blive ordenligt bagt.

  -   2014-02-09 16:36:32
Jeg er sikker på det nok skal blive en god kage når den engang er færdig, den har nu fået 60 min ved 200c, og er stadig helt blævret, er der noget jeg kan have gjort forkert?

  -   2013-07-13 23:13:01
Jeg har haft lavet denne her uden glasur men med tynde æblebåde vendt i sukker og kanel på toppen...kan helt sikkert lade sig gøre kage elskeren

  -   2013-05-12 12:54:22
kan man putte æbler i??

  -   2013-05-12 09:44:20
hej jeg er tolv år jeg syntes at den her kage ser rigtig god ud men jeg ikke kakaopulver kan man godt lave den uden kakaopulver-svarrrrrr

  -   2013-03-12 15:56:55
Det er en god kage. Mig selv(15) og min lillesøster(12) syntes at den var meget hyggelig at stå og lave. ;-)

  -   2012-07-16 00:58:00
hvad med og lave den opskrift ordentligt nu har jeg spildt mit sidste mælk,mel,og sukkker på en kage der efter over 60min ved 190grader stadig er dej verdens dårligste opskrift kan ikke anbefales til nogen

  -   2012-07-15 22:40:04
min dej blev klumpet da sukker og magarine blev blandet mærkeligt mon det har noget med rækkefølgen i opskriften er forkert

  -   2012-06-26 15:41:16
... Jeg tilføjede også nogle stykker æble til dejen, da kanel og æble plejer at være godt sammen :) Venter spændt!

  -   2012-06-26 15:38:57
Lyder rigtig lækkert! Har lige sat den i ovnen, og venter spændt. Jeg siede lidt kakaopulver ud over kagen til sidst i stedet for at lave glasur (havde intet flormelis), så nu må vi se hvad resultatet bliver! :)

  -   2012-03-04 19:01:12
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM Den lyder lækker. Vil lave den om lidt.

  -   2012-02-28 13:29:23
ved ikke hvordan den bliver men tror den lyder god af alle de kommentarer! :D

  -   2011-12-06 12:41:26
Kan man godt lave kagen med bare mini mælk istedet for kærnemælk?

  -   2011-11-28 14:06:20
Jeg er sådan en, der ELSKER og bage. Jeg har bagt den mange gange, og resultatet er hver evig eneste gang, godt! Dem smager simpelthen så godt! Det er en af de bedste kage jeg har bagt hidtil! Jeg har nu aldrig bagt den uden kærnemælk, fordi jeg synes den giver en god "syrlig" smag, hvis i forstår mig.. !

  -   2011-11-25 18:56:51
Jeg må sige, at jeg.blev skuffet. Kagen var alt for sød og smagte af natron.

  -   2011-10-21 18:35:50
Den ser go' ud, og har nogle go'e kommentare, så den tror jeg at jeg vil prøve at bage :)

  -   2011-10-18 16:49:33
Havde ikke nok sukker!! så har tilføjet lidt farin samt ahornsirup. så nu venter jeg bare i spænding på resultatet :-)

  -   2011-09-29 19:29:08
Er ved at bage den.. Mig, min far og papmor glæder os til at smage den;-)

  -   2011-02-19 13:38:43
Utrolig nem kage at lave, har dog ikke smagt den endnu men venter spændt på at den er færdig:) Trækker tiden ud med P3 musikquiz :)

  -   2010-11-21 12:39:06
Den er også god med rosiner, og nøddder. smager godt uden glasur, hvis man vil spare på sukkert.

  -   2010-10-25 15:25:46
Da vi ville bage en dag efter skole, havde vi ikke så mange ingredienser hjemme. Så den her kage er bare super! Glasuren fandt vi også på kogebogen.dk, og den er endda uden floremelis, for det havde vi heller ikke. Vi glæder os til at smage kagen når den er færdig. Knuuuuuuuuuuuuuuuus. :-)

  -   2009-10-24 16:37:17
den var ekstremt nem at lave, har ikke smagt den endnu, men glæder mig allerede..!!<3 tak for opskriften!:)

  -   2009-05-10 19:36:43
rigtig god kage. brugte mini mælk istedet for kærnemælk, og det virker bare super.

  -   2009-01-17 17:26:32
Det er uden tvivl den bedste kage jeg nogensinde har bagt. Glasuren er rigtig 'café-style' og er et KÆMPE hit overalt hvor jeg har serveret den. Kender man til mad og kemi vil man også vide at det er ok at bruge bagepulver istedet for natron og man kan også bruge alminelig mælk istedet for kernemælk. Det er også tilladt at lave lige præcis den glasur man synes er sjov. Det er enddig tilladt at komme fx. rosiner og/eller nødder i kagen. Når blot man husker at give kagen væde og hævemiddel og så ellers husker at overholde bagetiden så kan det næsten ikke slå fejl.

  -   2008-01-29 12:55:50
Jeg tror jeg kommer den i en springform

  -   2008-01-17 15:33:09
Jeg tror den er rigtig god, og nem at lave. Den er også sundere uden æg.

  -   2007-09-08 14:47:31
jeg havde ikke lige noget natron.. så jeg tog bare bagepulver, og det virkede fint.. så det kan også bruges.. men det va en fin kage (:

  -   2007-05-09 13:13:59
Man kan bruge mørk eller lys pålægschokolade istedet for glasur..

  -   2007-02-22 16:05:01
God kage jeg brugte 2dl mælk og 2 dl t

  -   2006-12-22 17:24:06
Meget lækker kage!

  -   2005-01-01 01:01:01
Man kan også tage 2 dl mælk 2 dl tykmælk, hvis man ikke har kærnemælk

  -   2005-01-01 01:01:01
Har man ikke kærnemælk, bliver kagen udmærket med alm. mælk