Chokoladefondant med vanilje-IS

Chokoladefondant med vanilje-IS, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Somsmer

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
100 g.mørk chokolade 70%
1 dl.piskefløde
100 g.blødt smør
3 Æggeblommer, pasteuriseret
100 g.sukker
 
 Sauce:
100 g.mørk chokolade 64 %
0.5 dl.piskefløde
 
 Endvidere:
 En god vanilje-is
 lidt høvlet chokolade
 
Opskrift:
Smelt chokoladen over vandbad, og afkøl let. Rør fløden og smørret i til en ensartet masse. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Vend chokoladen i æggemassen med store luftige tag til en ensartet creme. Fordel cremen i 4 forme, og stil dem i fryseren i mindst 6 timer, til de er frosne.

Til chokoladesaucen hakkes chokoladen fint og kommes i en skål. Kog fløden op, og pisk den i chokoladen, til chokoladen er smeltet, og saucen er jævn.

Servér chokoladefondanten med vaniljeis over saucen. Pynt med høvlet chokolade.





karakterer:
Opskriften er vist 28885 gange,
og udskrevet 379 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (160 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-10-12 16:40:22
ja, men det smager sq fantastisk alligevel :) tilsæt evt. hakket hasselnød

  -   2009-07-13 11:58:44
Det er jo ikke en ægte chokolade fondant. En fondant er en bagt kage med flydende chokolade i...

  -   2009-05-08 21:44:59
Ja skal den ikke bages?

  -   2007-08-09 21:28:54
skal chokolade fondanterne ikke bages??