Lammekølle med bagte kartofler og tzatziki
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Højtid: Påske Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hvidløgsfedene pilles og deles evt. i mindre stykker.
Lammekøllen spækkes med hvidløg ved at lave små lommer i kødet med en spids kniv og fylde dem med hvidløg. Kødet krydres med salvie, salt og peber.
Kartoflerne vaskes godt og skæres i ottendedele. Løg skæres i tynde både. Løg og kartofler kommes i en bradepande og krydres med salt og peber. - ½ liter vand hældes i bradepanden. Lammekøllen lægges på en rist direkte oven på bradepanden. Lam og kartofler sættes i ovnen og steges ved 200 grader C. alm. ovn i 1 3/4 til 2 timer. Lad lammekøllen hvile utildækket i mindst 20 minutter, inden den skæres ud. Kartoflerne grilles evt. et par minutter, hvis de ikke er gyldne. Persille hakkes og vendes i kartoflerne. tzatziki: Yoghurt afdryppes i et kaffefilter til halv mængde - ca. 1 time. Agurken skrælles, flækkes og udkernes. Agurken rives groft og trykkes fri for det meste væde. Hvidløg hakkes fint. Agurk, hvidløg og olivenolie røres i den afdryppede yoghurt, og Tzatzikien smages til med salt og peber. |
|
Opskriften er vist 105952 gange,
og udskrevet 5317 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (30 stemmer) |
|
Kommentarer Margit - 2018-03-26 12:15:54 Hvor ser det godt ud på billedet, men hvis kartoflerne får 2 timer i ovn, er det så ikke kartoffelmos ? Mille - 2009-04-13 09:29:34 Man kan også bare putte hvidløgene i en hvidløgs presse. Med stor fordel kan man putte lidt citron saft og lidt sukker måske ½ tskf. smag det til , den skal være rund og blød, det smager meget bedre med disse ingr i. Hvis man bruger nye agurker skal de ikke skrælles eller udkernes, de skal bare dryp tørre gerne et par timer, med en tallerken over sig. Mads T - 2009-04-10 21:01:23 Har fulgt opskriften menn... I stedet for 200 grader i 1½ til 2 timer, sattre jeg ovnen på 160 grader og gav lammekøllen 3 timer... Syntes køllen blev mere mør og smagte bedre end da den fik 200 grader... Men alt i alt en super nem og "fantastisk ret"... citat min søn på 5½. emil - 2008-12-16 21:30:59 66-68 grader ikke 70-75 J & K - 2007-04-07 16:06:25 Super opskrift! Per - 2007-03-31 23:14:42 Ved brug af stegetermometer skal dette vise 70-75 grader C i centrumstemperatur. Liveterskont - 2007-02-07 10:48:55 Har aldrig smagt lammekølle før eller lavet det før men det var i hver fald et hit herhjemme og blandt vores gæster da jeg lavede det i weekenden (havde på forhånd fortalt dem at de var forsøgskaniner!!!) Michael S. - 2005-01-01 01:01:01 Nemt, enkelt og smager fantastisk. - Jeg starter med kold ovn og alle tingene i ovnen, sætter ovnen på 200C og 1 t. 45 min senere er kødet færdigt, Sætter derefter ovnen på grill og giver kartoflerne det sidste skud mens kødet hviler. Grete Vestergaard - 2005-01-01 01:01:01 Dejlig velsmagende ret og supernem at lave. Tak til Per for tippet med sauce. Per - 2005-01-01 01:01:01 Hældte væden fra kartoflerne gennem sigte og lavede en sauce ud af væden. I stedet for at afdryppe alm. yoghurt kan der bruges græsk yoghurt. Brian Stæhr - 2005-01-01 01:01:01 Super let, vidunderlig smag og fantastisk mørt kød. Prøv det ! Annette Schjødt - 2005-01-01 01:01:01 En fantastisk dejlig ret, med en masse smag. Kan varmt anbefales. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne