Syltede grønne valnødder (hele)
Hovedingrediens : Nødder - Grønne valnødder Indsendt af : sussie peronard Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
De grønne valnødder skal være hele uden revner i skallen
De hele grønne valnødder lægges i kogt, koldt vand i 5 dage. Vandet, der hurtigt bliver mørkebrunt pga. garvesyren, skiftes dagligt. Herefter stikkes valnødderne, der nu er blevet mørkebrune, flere steder med en kødnål (brug gerne flere lag plastikhandsker, da nødderne smitter meget af). Sortér nødder fra, der allerede har påbegyndt skaldannelse (høres ved at de knaser, når man forsøger at stikke nålen igennem). Nødderne lægges herpå i koldt kogt vand i yderligere 4 dage, vandet skiftes dagligt. Derefter koges nødderne til de er meget møre, det tager 1-1½ time. De lægges i et dørslag for at løbe af, hvorefter de fordeles i atamonskyllede glas. Sukkerlage: Sirup af sukker, kanel, nelliker og vand koges op og hældes straks over valnødderne, der lukkes med det samme. Der kan evt. inden låget lukkes hældes en-to hættefuld god rom over. Opbevares de mørkt og køligt bliver de blot bedre og kan snildt holde et par sæsoner Tips: Medio-ultimo juli er de grønne valnøddefrugter halvmodne, men har endnu ikke dannet skal. Hele frugten syltes og spises. De hele syltede valnødder kan spises som tilbehør til is eller skimmelost. De kan bruges til valnøddetrifli, valnøddeparfait eller valnøddemazarin |
|
Opskriften er vist 58146 gange,
og udskrevet 994 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Sofia - 2020-07-29 20:49:13 Vandet bliver ikke sort før valnødderne er blevet stukket med kødnål. Der er altså en fejl i opskriftens første trin. Per - 2019-08-13 21:30:41 1 kg grønne valnødder fylder her ca. 3 liter, et glas på 2 liter og et på 1 liter, glasset bør ikke lukkes da det gærer lidt. De kogte valnødder kan efter kogningen stort set være i et 2 liter glas. Her synes vi at kanelen er for gennemtrængende og overdøver valnødderne så vi laver sukkerlagen på kun vand og rørsukker. Lillian - 2016-07-18 09:12:58 Hvad gør man når valnødderne ikke smager godt ? Mere sukker ? frances - 2005-01-01 01:01:01 jeg kender opskriften fra england |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne