Tranebærgele
Hovedingrediens : Bær - Tranebær Kilde : Matopskrifter.no Indsendt : |
|
|
Rens og skyld tranebærrene.
Hæld dem i en gryde sammen med vandet og la dem koge i 10-15 minutter.
Bærrene hænges til afdrypning.
Mål saften og hæld den i en lav, bred kasserolle. Lad det koge et par minutter. Tilsæt sukker lidt etter lidt, og rør godt til det sukkeret er opløst før saften begynder at koge igen. Lad saften småkoge uden at røre i den. Kogetiden kan variere fra 5 til 20 minutter. Den bør ikke koge for længe, for da bliver den sej og ikke stiv. Geléprøven er vigtig for at finne ud af om geleen er færdig. Tag lidt gelé på en tallerken og træk en ske gennem når den er kold. Hvis geléen rynker sig foran skeen, er den færdig, hvis ikke, må den koge nogle minutter til. La den færdige geleen stå nogle minutter. Brug en hulske og tag forsigtigt skummet væk og den tynde hinde som er dannet på overfladen. Hvis det ikke bliver en hinde, er det et tegn på at geleen ikke bliver stiv. Da må man tilsætte lidt ekstra sukker og koge den op igen. Hæld geleen i varme, steriliseret små glas. Lad den blive kold. Glassene bindes til |
|
Opskriften er vist 13173 gange,
og udskrevet 184 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne