Bornholmsk Lammeryg
Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fedtlaget skæres igennem midt på, over rygtappen, og fedtet løsnes fra kødet, men skæres ikke helt af. Fileterne renses for sener og hinder. Få slagteren til at gøre det.
Kødet krydres med hvidløg, citronskal, salt, peber og oregano. Tomater og auberginer skæres i skiver. Løget skæres i terninger, og grøntsagerne lægges i bradepanden. Krydres med salt, peber, oregano og presset hvidløg. Lammeryggen lægges over grønsagerne og bradepanden stilles i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter. Bouillonen kommes ved og temperaturen sættes ned til 200 grader C. alm. ovn, steger videre i ca. 35 minutter. Filetterne skæres af bennene og skæres i skrå skiver. Kødet kan lægges tilbage på ryggen og serveres herpå. Væden fra grønsagerne kan hældes fra i en gryde og jævnes med en smørbolle og evt. spædes op med lidt fløde. Servers med kartofler. |
|
Opskriften er vist 71579 gange,
og udskrevet 2870 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (18 stemmer) |
|
Kommentarer Rita Nellemann - 2009-02-22 12:41:32 fatastisk god sammensætning - kødet mørt og lækkert - den får et stort plus hos os. Per - 2008-07-20 10:13:37 Det vil være en fordel at lægge ryggen på en rist over grønsagerne, da mørbraden på undersiden af ryggen ikke bliver stegt når den ligger direkte på grønsagerne. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne