Rødbedelasagne
Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødbede Indsendt : |
|
|
Til rødbede-tomatsovsen skrælles rødbederne og skæres i tern. Hvidløgsfedene hakkes fint og sauteres i lidt olivenolie i en gryde, til det er blankt. Tilsæt rødbedeternene og dåsetomater + evt. tomatpuré sammen med krydderierne. Lad simre under låg for svag varme ca. 20 min., eller til rødbederne er møre.
Til løg-bechamelen pilles og hakkes løgene fint. Svits dem i ca. 2 spsk olivenolie i en gryde, til de bliver gennemsigtige. De må ikke tage farve. Drys mel over og rør rundt, til olien er opsuget. Spæd med vand eller mælk lidt efter lidt under kraftig omrøring. Dæmp varmen og lad sovsen koge under låg ca. 15 min. Blend løg-bechamelen helt jævn med en stavblender og smag til med urtesalt, peber og evt. muskatnød. Blend også rødbede-tomatsovsen med en stavblender, til den er passende jævn. Jeg foretrækker en forholdsvis grov struktur, så der stadig er lidt at tygge i. Smag til med urtesalt og evt. ekstra krydderier. Sæt ovnen på 200 gr. Læg lasagnen sammen med en smule rødbede-tomat-sovs i bunden, et lag lasagneplader, rødbede-tomatsovs og løg-bechamel, lasagneplader osv. Der skal ikke ret meget tomat- og bechamelsovs mellem pladerne, ellers bliver det hele for vådt. Slut med et lag lasagneplader med nogle skefulde løgbechamel over, så det dækker pladerne. Drys reven ost over til sidst og sæt fadet i ovnen i ca. 20 min., til osten er gyldenbrun. Tips: Man kan sagtens bruge en rest kogte eller bagte rødbeder. Så skal rødbede-tomat-sovsen heller ikke koge så længe. Løg-bechamelen kan erstattes med rodfrugt-bechamel. Se Spinatlasagne. Rødbede-tomatsovsen er også dejlig til en hjemmelavet pizza! |
|
Opskriften er vist 21007 gange,
og udskrevet 373 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne