Figenmarmelade med ingefær
Hovedingrediens : Frugt - Figner Indsendt : |
|
|
Kog en sukkerlage sammen af vand og sukker. Tilsæt citronsaft og den skrællede ingefær i små strimler og lad laden koge ved svag varme i ca 10 minutter, til denne er kogt lidt ind og ingefæren har afgivet lidt smag. Skyl fignerne, skær stilken af og skær fignerne i mindre stykker. Kog dem i sukkerlagen uden låg til de er helt møre, ca. 15 minutter, og svagt kogt ud til marmelade. Rør af og til i gryden. Tag gryden af varmen og tilsæt evt. konserveringsmiddel. Hæld det på skoldede Atamonskyllede glas og stil det køligt.
|
|
Opskriften er vist 42368 gange,
og udskrevet 1283 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Marianne - 2013-12-17 18:49:58 Når man bruger tørrede figner skal man lige koge de tørrede figner op i lidt vand så det bliver lidt blødere og så bruge vandet fra kogningen. Det giver samme resultat som med friske figner og de tørrede er langt billigere. annelise - 2011-01-07 17:11:56 fantastisk dejlig marmelade. jeg bruger friske figner og frisk ingefær. jeg har ogsaa brugt syltet ingefær, hvilket ogsaa var en succes. cBaltser - 2010-10-22 09:36:00 Man må gå ud fra det er friske figner, da man jo skal bruge så meget saft fra frugterne som muligt :) lizzie - 2009-10-03 09:44:27 Stiller spørgsmålet igen: Er det friske eller tørrede figner??? Maja - 2009-09-15 09:13:44 Denne marmelade smager fantastisk med blåskimmelost - og sikkert også alle andre smagfulde oste. Mia Møller Baun - 2008-11-25 10:50:32 Er det til friske figner eller tørrede figner? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne