Figenmarmelade med ingefær

Figenmarmelade med ingefær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SyltningRet : Syltning - Marmelade

Hovedingrediens : Frugt - Figner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
500 g.sukker
1.5 dl.vand
1 citron saften heraf
2 cm.frisk ingefær
1000 g.figner
 evt.konserveringsmiddel
 
Opskrift:
Kog en sukkerlage sammen af vand og sukker. Tilsæt citronsaft og den skrællede ingefær i små strimler og lad laden koge ved svag varme i ca 10 minutter, til denne er kogt lidt ind og ingefæren har afgivet lidt smag. Skyl fignerne, skær stilken af og skær fignerne i mindre stykker. Kog dem i sukkerlagen uden låg til de er helt møre, ca. 15 minutter, og svagt kogt ud til marmelade. Rør af og til i gryden. Tag gryden af varmen og tilsæt evt. konserveringsmiddel. Hæld det på skoldede Atamonskyllede glas og stil det køligt.





karakterer:
Opskriften er vist 42453 gange,
og udskrevet 1285 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-12-17 18:49:58
Når man bruger tørrede figner skal man lige koge de tørrede figner op i lidt vand så det bliver lidt blødere og så bruge vandet fra kogningen. Det giver samme resultat som med friske figner og de tørrede er langt billigere.

  -   2011-01-07 17:11:56
fantastisk dejlig marmelade. jeg bruger friske figner og frisk ingefær. jeg har ogsaa brugt syltet ingefær, hvilket ogsaa var en succes.

  -   2010-10-22 09:36:00
Man må gå ud fra det er friske figner, da man jo skal bruge så meget saft fra frugterne som muligt :)

  -   2009-10-03 09:44:27
Stiller spørgsmålet igen: Er det friske eller tørrede figner???

  -   2009-09-15 09:13:44
Denne marmelade smager fantastisk med blåskimmelost - og sikkert også alle andre smagfulde oste.

  -   2008-11-25 10:50:32
Er det til friske figner eller tørrede figner?