Brombær-chokoladekage
Hovedingrediens : Bær - Brombær Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mørdej :
Bank vaniljestangen flad, flæk den og skrab kornene ud. Hak mandlerne fint. Ælt alle ingredienserne hurtigt sammen. Kom sammenpisket æg i og ælt hurtigt sammen med melet, inden smørret bliver blødt. Lad dejen hvile i køleskab ca. 15 minutter. Tør bordpladen med en fugtig karklud, læg et stykke witawrap på det fugtige bord, så glider det ikke rundt, læg dejen herpå og tryk den let ud med hånden og læg så endnu et stykke witrawrap over. Rul den helt flad med en kagerulle, så den passer i en tærteform. Fjern det øverste witawrp og brug det nederste til at løfte dejen over i tærtefadet Pres dejen godt mod formens sider. Skær et overskydende dej af. Prik dejen grundigt i bunden med en gaffel. Stil den koldt 30 minutter og bag den derefter i en forvarmet ovn ca. 20 minutter ved 180 grader. Lad tærtedejen blive kold. Brombærcoulis: Kom bær og sukker i en gryde, og kog det igennem, blendes let med en stavblender og passeres gennem en fin sigte. Stilles på køl. Chokoladetrøffel: Hak chokoladen fint og kom det i en skål. Kog fløden op og hæld den over, langsomt under omrøring, til massen er homogen. Når trøffelmassen er lunken, røres smørret i. Chokolade/brombærtrøffel: Laves, men erstat fløden med halvdelen af brombærcoulisen. Fordel chokoladetrøfflen i den bagte mørdejsbund. Kom biscuitbunden ovenpå og tryk den lidt ned. Pensl med lidt af brombærcoulisen, så det væder bunden. Fordel chokoladebrombærtrøffel ovenpå. Garner til sidst med friske brombær og resten af brombærcoulisen. Pynt: Creme fraiche piskes med vanillekorn, pynt tærten med creme fraichen og sæt et blad citronmelisse i. |
|
Opskriften er vist 31557 gange,
og udskrevet 400 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.4 (4 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2017-03-19 11:01:13 Lækker kage e Men meget forvirrende anonym - 2014-08-10 05:51:00 Den tager lidt lang tid at lave, og kan med fordel laves dagen før.Ellers fantastisk. :) K. Toftegård - 2007-09-16 11:11:53 Opskriften er hentet fra Claus Meyer: Mad med Meyer |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne