Brombær-chokoladekage

Brombær-chokoladekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Brombær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Brombær-chokoladekage, billede 4 Brombær-chokoladekage, billede 1 Brombær-chokoladekage, billede 2 Brombær-chokoladekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mørdej:
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

20 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
80 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
40 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
0.5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
  Brombærcoulis:
300 gram Brombær, frost
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Chokoladetrøffel:
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Chokolade/brombærtrøffel:
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Choko lagkagebunde En færdiglavet lagkagebund vejer ca 83 gram.
   
  Top:
500 gram Brombær, friske
   
  Pynt:
1 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
Citronmelisse, frisk
   
Opskrift:
Mørdej :
Bank vaniljestangen flad, flæk den og skrab kornene ud. Hak mandlerne fint. Ælt alle ingredienserne hurtigt sammen. Kom sammenpisket æg i og ælt hurtigt sammen med melet, inden smørret bliver blødt. Lad dejen hvile i køleskab ca. 15 minutter.

Tør bordpladen med en fugtig karklud, læg et stykke witawrap på det fugtige bord, så glider det ikke rundt, læg dejen herpå og tryk den let ud med hånden og læg så endnu et stykke witrawrap over.
Rul den helt flad med en kagerulle, så den passer i en tærteform. Fjern det øverste witawrp og brug det nederste til at løfte dejen over i tærtefadet Pres dejen godt mod formens sider. Skær et overskydende dej af. Prik dejen grundigt i bunden med en gaffel. Stil den koldt 30 minutter og bag den derefter i en forvarmet ovn ca. 20 minutter ved 180 grader. Lad tærtedejen blive kold.


Brombærcoulis:
Kom bær og sukker i en gryde, og kog det igennem, blendes let med en stavblender og passeres gennem en fin sigte. Stilles på køl.


Chokoladetrøffel:
Hak chokoladen fint og kom det i en skål. Kog fløden op og hæld den over, langsomt under omrøring, til massen er homogen. Når trøffelmassen er lunken, røres smørret i.

Chokolade/brombærtrøffel:
Laves, men erstat fløden med halvdelen af brombærcoulisen.


Fordel chokoladetrøfflen i den bagte mørdejsbund. Kom biscuitbunden ovenpå og tryk den lidt ned. Pensl med lidt af brombærcoulisen, så det væder bunden. Fordel chokoladebrombærtrøffel ovenpå. Garner til sidst med friske brombær og resten af brombærcoulisen.

Pynt:
Creme fraiche piskes med vanillekorn, pynt tærten med creme fraichen og sæt et blad citronmelisse i.





karakterer:
Opskriften er vist 31593 gange,
og udskrevet 402 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17528 (4173 kcal)
KJ pr. Pers. 2191 (521 kcal)
Vægt ialt 1668 gram
Vægt pr. Pers. 208 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1050 KJ (250 kcal)
Protein 3.0 gram
Fedt 13.8 gram
Kulhydrat 30.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-03-19 11:01:13
Lækker kage e Men meget forvirrende

  -   2014-08-10 05:51:00
Den tager lidt lang tid at lave, og kan med fordel laves dagen før.Ellers fantastisk. :)

  -   2007-09-16 11:11:53
Opskriften er hentet fra Claus Meyer: Mad med Meyer