Mørdejsskal med brombær og is

Mørdejsskal med brombær og is, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Bær - Brombær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 4 kageskaller af mørdej:
150 g.hvedemel
125 g.smør
75 g.sukker
1 æg
 
 Marengs:
4 æggehvider
400 g.flormelis
 
 Brombærcoulis:
250 g.brombær
50 g.flormelis
 
 Kagecrème:
4 dl.sødmælk
40 g.sukker
2 æggeblommer
25-30 g.cremepulver (vanille)
 
 Tilbehør:
12 kugler vanilleparfait
 citronmelisse
 brombær
 brombærcoulis
 
Opskrift:
Kageskaller:
Melet lægges på et bord og formes så der dannes en fordybning i midten. Heri hældes sukker og ægget. Det æltes godt sammen. Herefter æltes smørret i blandingen. Den færdige mørdej skal være "glat". Hviler i køleskab i mindst 4 timer. Dejen rulles tyndt ud og kageskalleforme beklædes med dejen. Skallerne bages i ovn ved 200 grader C, til de er smukt lysebrune. Tages ud og afkøles.

Kagecreme:
Lidt af mælken piskes med halvdelen af sukkeret, æggeblommer og cremepulver. Resten af mælken og sukkeret koges op og hældes i æggemassen lidt ad gangen. Det hele koges godt igennem under kraftig piskning og afkøles.

Marengs:
Æggehvider og sukker piskes til en let og luftig masse.

Coulis:
Brombær og flormelis blendes.

Anretning:
Kagecremen fordeles i de 4 kageskaller. Brombær lægges ovenpå. Marengsmassen smøres på med palet og der drysses med flormelis. Mørdejsskallerne bages i en forvarmet ovn ved 180 grader C, i 10 - 12 minutter, til de er let gyldne. Tages ud og anrettes på tallerkener med brombærcoulis og 3 kugler vanilleparfait. Pynt med friske brombær og citronmelisse.

Tips:

Mørdejsskallerne kan laves i god tid og fryses. Når de skal bruges, tages de blot ud af fryseren 20 minutter før brug.

Der kan anvendes alle slags bær til denne dessert. Brug sæsonens bær.





karakterer:
Opskriften er vist 11512 gange,
og udskrevet 146 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu