Mørdejsskal med brombær og is
Hovedingrediens : Bær - Brombær Indsendt : |
|
|
Kageskaller:
Melet lægges på et bord og formes så der dannes en fordybning i midten. Heri hældes sukker og ægget. Det æltes godt sammen. Herefter æltes smørret i blandingen. Den færdige mørdej skal være "glat". Hviler i køleskab i mindst 4 timer. Dejen rulles tyndt ud og kageskalleforme beklædes med dejen. Skallerne bages i ovn ved 200 grader C, til de er smukt lysebrune. Tages ud og afkøles. Kagecreme: Lidt af mælken piskes med halvdelen af sukkeret, æggeblommer og cremepulver. Resten af mælken og sukkeret koges op og hældes i æggemassen lidt ad gangen. Det hele koges godt igennem under kraftig piskning og afkøles. Marengs: Æggehvider og sukker piskes til en let og luftig masse. Coulis: Brombær og flormelis blendes. Anretning: Kagecremen fordeles i de 4 kageskaller. Brombær lægges ovenpå. Marengsmassen smøres på med palet og der drysses med flormelis. Mørdejsskallerne bages i en forvarmet ovn ved 180 grader C, i 10 - 12 minutter, til de er let gyldne. Tages ud og anrettes på tallerkener med brombærcoulis og 3 kugler vanilleparfait. Pynt med friske brombær og citronmelisse. Tips: Mørdejsskallerne kan laves i god tid og fryses. Når de skal bruges, tages de blot ud af fryseren 20 minutter før brug. Der kan anvendes alle slags bær til denne dessert. Brug sæsonens bær. |
|
Opskriften er vist 11512 gange,
og udskrevet 146 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne