Brune kager (ca 200 stk.)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Margarine, sukker og sirup varmes i en gryde.
Potasken opløses i vandet og tilsættes. Massen afkøles til den er lunken. De øvrige ingredienser røres i og dejen æltes godt sammen. Trilles i ca. 5 cm. Tykke stænger. Stilles køligt mindst et par timer eller til næste dag. Skæres i tynde skiver. Bagetid 6 min. Ved 175 grader C alm. ovn. Tips: Dejrullerne kan gemmes flere uger i køleskabet. De bør tempereres nogle timer i køkkentemperatur inden de skæres i skiver. 1 portion giver ca. 200 stk. |
|
Opskriften er vist 224868 gange,
og udskrevet 6600 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (61 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2014-11-09 15:50:37 der mangler allehånde, hakkede mandler og syltet appelsinskal Bymurn - 2013-12-28 22:01:42 Den er super god og smager lækert mig - 2012-11-21 12:50:43 karin, der anvendes ikke smør fordi det er en veganervenlig opskrift. anonym - 2010-11-29 13:46:26 Kan man bruge "brun farin istedet for sukker`? lise - 2009-12-21 21:28:03 Hvis man bruger halvt hvedemel og halvt rugmel bliver kagerne mere hårde med mere bid i og smager "gudeskønt" Pernille og Mathias - 2009-11-22 16:21:18 Som fattige studerende, har vi erfaret at konsistensen ikke bliver helt rigtig hvis man bruger mere sukker istedet for sirup (der var ikke flere penge i kassen). Så det blev tykke, grimme brunkager som smager helt fabelagtigt!! karin - 2008-12-10 18:00:31 hvorfor bruger du ikke smør ?? Jeg synes margarine er et levn fra fortiden. Har endnu ikke prøvet opskriften, men vil da absolut prøve..og jeg tror nu nok jeg hælder mere til smør. "Det er smørret, der gør´et". Det var vist en gammel tv kok som udtalte disse ord :-) go´ jul. Britta Frederiksen - 2008-11-22 12:41:24 Bruger kun denne opskrift, da jeg syns de er gode og bliver lækre sprøde :-) Karen Jensen - 2007-12-06 17:02:01 Hvad er de hvide "prikker" man kan se på billedet? Er det mandler? I såfald hvor mange skal der så i opskriften? Lenny Andersen - 2007-12-03 21:32:19 Når jeg laver en "pølse" af dejen får jeg altid skåret kagerne ud i ujævne skiver, og det gør at nogle af kagerne bliver alt for tynde og tøre, mens andre bliver for tykke og dejen bliver ikke bagt helt. Jeg plejer i stedet for at rulle dejen ud på bordet med en kagerulle og så bruge et stort snapseglas eller et shotglas som kageform. Det tager lidt længere tid, men jeg synes det er tiden værd. Hvis man har mulighed for at lynkøle kagerne bliver de også mere sprøde. Thrane - 2007-11-24 10:52:55 Potaske er kaliumkarbonat. Det ligner salt og gør brunkagerne sprøde Cathrine - 2007-11-06 23:09:11 Hvad er potaske? Jeg skal lave denne opskrif i udlandet, og jeg kunne ikke oversætte det. Hvad er det? Freke - 2007-09-15 18:52:15 I stedet for at smide dem på køl, så smid dem i fryseren, kan holde sig i op til 3 måneder. De skal bare tages op et par timer inden man vil bage dem. Peder - 2006-12-17 13:17:08 Skal have lidt længere tid i ovnen anonym - 2005-01-01 01:01:01 mange men kan lave =) Anne lise 68 år - 2005-01-01 01:01:01 Man kan lave et hul i og hænge dem på juletræet det ser rigtig pænt ud og det dufter rigtig godt Britta Hoiland - 2005-01-01 01:01:01 Kom den færdige dej i et pap rør mens den stadig er lidt lun( i plastfilm) så bliver kagerne pæne runde. Har man en pålægsmaskine er det nemt at skære dem ud med den. Svend Andersen - 2005-01-01 01:01:01 lækre aggermus - 2005-01-01 01:01:01 Dejrullerne skal ikke ligge alt for længe i køkkentemparatur, da de så kommer til at "svede", og så bliver de ikke til at røre ved, uden man bliver ret så klistret. Gør sø jeg, nemlig at skære dem ud lige fra køleskabet, da kan man skære dem i meget tynde skiver, og når det nu er hjemmebag, så må det godt "knase", når man tygger i dem! En ingrediens du vist lige har glemt er Allehånde anonym - 2005-01-01 01:01:01 det er lækre med rigtig god smag |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne