Lammeryg med persille og hvidløg

Lammeryg med persille og hvidløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Lammeryg med persille og hvidløg, billede 4 Lammeryg med persille og hvidløg, billede 1 Lammeryg med persille og hvidløg, billede 2 Lammeryg med persille og hvidløg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.dobbelt lammeryg
1 bdt.persille
2 fedhvidløg
1 tsk.salt
 groftkværnet peber
3 dl.bouillon
1 løg
1 laurbærblad
2 kvistetimian
1-2 tsk.majsstivelse
 
Opskrift:
Lammeryggens fedtlag ridses med en skarp kniv. Fedtlaget deles og løftes så senen kan fjernes.

Persillen nippes i små buketter, hvidløgsfeddene skæres i skiver. Med en spids kniv stikkes små lommer ind langs ryggens ben. Lommerne fyldes med hvidløg og persille. Kødet gnides med salt og peber og lægges i en bradepande. Brunes ca. 15 min. ved 225 grader C. alm. ovn.

Bouillon, løg skåret i både, laurbærblad og timian kommes ved, og varmen dæmpes til 160 grader C. alm. ovn. Videresteger 3/4 -1 time afhængig af, hvor rosa kødet ønskes; et stegetermometer skal vise 65-68 grader C inde midt i fileten.
Stegen tages ud og pakkes i alufolie ca. 20 min.

Skyen sies ned i en gryde og skummes for fedt. Skyen varmes igennem og jævnes med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Saucen smages til med salt o peber.

Fileterne skæres fra ryg- og ribben og skæres i pæne skrå skiver, der evt. lægges tilbage på benene. Mørbradene på undersiden af ryggen skæres i skiver.

Serveres med Små persillekartofler, bønner og champignon, evt. agurkesalat eller rabarberkompot.





karakterer:
Opskriften er vist 46166 gange,
og udskrevet 1356 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu