Lammeryg med persille og hvidløg
Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lammeryggens fedtlag ridses med en skarp kniv.
Fedtlaget deles og løftes så senen kan fjernes.
Persillen nippes i små buketter, hvidløgsfeddene skæres i skiver. Med en spids kniv stikkes små lommer ind langs ryggens ben. Lommerne fyldes med hvidløg og persille. Kødet gnides med salt og peber og lægges i en bradepande. Brunes ca. 15 min. ved 225 grader C. alm. ovn. Bouillon, løg skåret i både, laurbærblad og timian kommes ved, og varmen dæmpes til 160 grader C. alm. ovn. Videresteger 3/4 -1 time afhængig af, hvor rosa kødet ønskes; et stegetermometer skal vise 65-68 grader C inde midt i fileten. Stegen tages ud og pakkes i alufolie ca. 20 min. Skyen sies ned i en gryde og skummes for fedt. Skyen varmes igennem og jævnes med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Saucen smages til med salt o peber. Fileterne skæres fra ryg- og ribben og skæres i pæne skrå skiver, der evt. lægges tilbage på benene. Mørbradene på undersiden af ryggen skæres i skiver. Serveres med Små persillekartofler, bønner og champignon, evt. agurkesalat eller rabarberkompot. |
|
Opskriften er vist 46166 gange,
og udskrevet 1356 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne