Tofarvet isbombe

Tofarvet isbombe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Isbombe

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 Lys is:
8 æggeblommer
5 dl.piskefløde
170 g.sukker
 strimlet citronskal fra 1 citron
1 dl.hele kaffebønner
 
 Mørk is:
150 g.kraftig god chokolade (ca. 65% kakaomasse)
1 dl.sødmælk
2 dl.piskefløde
0.25 vanillestang
2 æggeblommer
3 spsk.sukker
 
Opskrift:
Bland æggeblommer og piskefløde langsomt i en lille gryde. Pisk konstant under tilsætning af citronskal og kaffe. Det må ikke koge, så skiller det. Når cremen tykner, slukkes og der røres 2 min. mere. Tilsæt så sukkeret og rør igen. Si massen, frys den og omrør efter 1 time. Kommes i en skål med en mindre skål i, til at danne et hul i midten. Fryses 6 timer. Mælk, fløde og vanillestang bringes langsomt i kog. Æggeblommer og sukker piskes lysegult og tilsættes under piskning, hvorefter det hele varmes langsomt op til det tykner. 100 g chokolade smeltes over vandbad, resten hakkes. Den smeltede chokolade røres i flødecremen, der fryses 1 time. Omrøres med hakket chokolade, fyldes i det hul den anden skål har skabt efter at være fjernet og fryses igen 6 timer. Pyntes med høvlet chokolade og flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 11474 gange,
og udskrevet 188 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
jag syndes ad jag er maget saj !!!! de syndes jag i vert fall selv