Grøntsagsfad med salvie og flødeostcreme
Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Auberginen skæres i tynde skiver på 2 mm, skiverne lægges på bageplader på et stykke bagepapir og ristes gyldne under grillen i ovnen i ca. 5 minutter (evt. af flere omgange). Kartoflerne skrælles og skæres også i tynde skiver på 2 mm. Tomaterne skæres ligeledes i skiver på samme tykkelse. Løgene pilles og skæres i ringe, som svitses i olie sammen med pillet og hakket hvidløg.
Et ildfast fad i passende størrelse pensles med olie. I bunden lægges et lag løg, så et lag kartoffelskiver, så et lag tomatskiver, et lag aubergineskiver osv. Hvert lag krydres med salt, peber og hakket salvie. Fadet afsluttes med et lag aubergineskiver, så det lukkes tæt. Flødeostcreme: Flødeosten røres med æggeblommer, revet muskat, salt og peber. Æggehviderne piskes stive og vendes i. Flødeostemasen smøres i et jævnt lag oven på det øverste lag auberginer i det ildfaste fad. Fadet sættes i ovnen (sammen med stegen) i ca 1 time ved 200 grader C. alm. ovn til grøntsagerne er møre og flødeostcremen lysebrun. |
|
Opskriften er vist 12768 gange,
og udskrevet 271 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne