Grøntsagsfad med salvie og flødeostcreme

Grøntsagsfad med salvie og flødeostcreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Grøntsagsfad med salvie og flødeostcreme, billede 4 Grøntsagsfad med salvie og flødeostcreme, billede 1 Grøntsagsfad med salvie og flødeostcreme, billede 2 Grøntsagsfad med salvie og flødeostcreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.kartofler
1 stor aubergine
500 g.tomater
4 løg
3 fedhvidløg
2 spsk.olivenolie
 salt
 peber
3 tsk.tørret salvie
 
 Flødeostcreme:
250 g.flødeost
3 æg
 Muskatnød, friskrevet
 
Opskrift:
Auberginen skæres i tynde skiver på 2 mm, skiverne lægges på bageplader på et stykke bagepapir og ristes gyldne under grillen i ovnen i ca. 5 minutter (evt. af flere omgange). Kartoflerne skrælles og skæres også i tynde skiver på 2 mm. Tomaterne skæres ligeledes i skiver på samme tykkelse. Løgene pilles og skæres i ringe, som svitses i olie sammen med pillet og hakket hvidløg.

Et ildfast fad i passende størrelse pensles med olie. I bunden lægges et lag løg, så et lag kartoffelskiver, så et lag tomatskiver, et lag aubergineskiver osv. Hvert lag krydres med salt, peber og hakket salvie. Fadet afsluttes med et lag aubergineskiver, så det lukkes tæt.

Flødeostcreme: Flødeosten røres med æggeblommer, revet muskat, salt og peber. Æggehviderne piskes stive og vendes i.

Flødeostemasen smøres i et jævnt lag oven på det øverste lag auberginer i det ildfaste fad. Fadet sættes i ovnen (sammen med stegen) i ca 1 time ved 200 grader C. alm. ovn til grøntsagerne er møre og flødeostcremen lysebrun.





karakterer:
Opskriften er vist 12768 gange,
og udskrevet 271 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu