Arabisk kebab
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Oprindelsesland : Arabien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løg og peberfrugt hakkes.
Persillen hakkes fint.
Alle ingredienserne røres godt sammen og formes til aflang kebab, ca. 20 stk. De bages i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 20-25 minutter, til de er gennemstegte. |
|
Opskriften er vist 208426 gange,
og udskrevet 3602 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (128 stemmer) |
|
Kommentarer Mathilde - 2012-06-23 17:51:46 Smagte rigtigt godt, men 200g løg er alt for meget, når man kun brugte 500g kød! anonym - 2011-08-15 19:27:07 vi undlod persillen og chillipastaen, men kom så bare lidt grilkrydderri i, og det var da super, med masser af smag. Conny - 2011-07-08 00:25:32 har prøvet at tilsætte 1 spsk paprika, 6 hvidløg, og en halv teskefuld chillidrys, så blev den perfekt arabisk. Sophie - 2011-05-28 19:48:00 den smagte himmelsk! Tak for det! Har altid beundret arabisk mad, samt jeres kultur! anonym - 2011-04-30 17:19:02 Laver en mindre portion, da det kun er min datter og mig. Brugte 500 gr kød, 1 ds tomatpuré, 1 løg, lidt kanel en halv peberfrugt, noget afrikansk krydderi (havde ikke lige andet) der blev 10, nu er de sat i ovnen og jeg vil servere ris, salat og tatzhiki til :) spændt på hvordan det bliver.. Samer - 2011-04-08 11:20:41 Anne: Kebab er et generisk udtryk der dækker en række forskellige typer kødretter og bruges i rigtig mange lande efterhånden, oftest hentyder den til noget på spyd. Iran ligger klods op af de arabiske lande, og man låner ord fra hinanden. Så egentligt er det ikke så underligt, og helt rigtigt at bruge om ovenstående ret. Hemmeligheden er at bruge godt med løg og persille, evt lidt sumak, og ikke alt for magert kød, der skal være lidt fedt i for at kødet kan holde på saften. Og for guds skyld ikke give den alt for meget på grillen så bliver den tør. jeg plejer nogle gange at bruge en lamme-oksekødsblanding, eller rent lam i det jeg synes det giver en mere mør og smagfuld kebab... anonym - 2010-11-10 12:40:33 Vi spiser det med fladbrød, som man også køber i "indvandrer-butikker", serveret med en blanding af finthakket tomat og agurk, citronsaft og friskhakket chili. Og yderligere med en blanding af finthakket avokado og frisk mozzarella ost. Så river man bare et stykke af sit fladbrød, tager en "kebab", lidt tomat/agurk blanding og lidt avokado/mozzarella blanding og haps! Sådan fingermad. We love it!!! Men ja, der skal helt sikkert tilsættes lidt kebab-krydderi og hvidløg i farsen. Anne - 2010-03-02 18:25:03 Det var super lækkert vi havde hverken persille, peberfrug eller Sambal oelek, men vi puttede et fed hvidløg i og blandede noget ketchup med chili pulver, og det var super lækkert og vil klart lave det igen! Godt råd, vi spiste det med kuscus og det var rigtig godt til og passede jo til nationaliteten, men forstår ikke hvorfor det bliver kaldt kebab for på wiki står der "Kebab er et persisk ord, der betyder grillet kød". anonym - 2010-03-02 14:01:48 hvad server man til?? Ris og salat?? anonym - 2010-01-12 19:52:52 Jeg havde ikke oksekød, så brugte Hk. kyllingekød og tilsatte ½ tsk masala-kebab krydderi... Mums! anonym - 2009-10-22 21:44:53 Den arabiske kryderi ZATAR, er en meget lækker kryderi, nogle spiser det også til morgenmad med lidt olivenolie, og arabisk brød. ZATAR kan købesk i udlandske butiker. Eller grønthandlere ;) anonym - 2009-02-19 15:28:23 hvad er det arabiske krydderi zater og hvor købes det hr merlin - 2008-10-15 16:05:37 prøv at putte chokalade i så smager det meget bedre anonym - 2008-06-17 15:30:20 Arabere siger altså ikke "wallah" hele tiden, det skaber et meget dårligt ry!!! ;( anonym - 2008-03-17 19:54:56 Jeg synes det virkede som som der var alså for meget vand i. Måske skal de flåede tomater dræne? Sander Heidi - 2007-08-02 13:39:51 Det krydderi Louise omtaler hedder de 7 krydderier hvis man ikke lige ligger inde med dem kan en smule kanel også bruges Christine - 2007-06-24 09:46:03 Prøv at tilsætte 3 fed hakkede hvidløg, spidskommen, persille. Så er den hjemme! Christine - 2007-06-24 09:45:27 Der skal altså MASSER af persille i! Og lidt god olivenolie ville heller ikke skade spor. Christine - 2007-06-24 09:43:55 Prøv at tilsætte 3 fed hakkede hvidløg, spidskommen, persille. Så er den hjemme! ajhaj marharnih - 2007-01-18 08:22:11 Walla jeg sværger den smajer ornlij god maain louise - 2005-01-01 01:01:01 hvis det skulle smage smage som arabisk kebab ville det være en god ide og tilføje kebab krydderi som man kan købe i udenlandske forretninger. til conni larsen - 2005-01-01 01:01:01 ej det smagte da fint nok conny larsen - 2005-01-01 01:01:01 total smagsløs, hvis ikke det lige var fra det med chilipastaen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne