Bornholmsk Andefyld
Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
|
|
Kommenskringlerne deles i småstykker, mælken varmes op, alle ingredienser tilsættes, til sidst hældes mælken over og der røres let om. Fyldet puttes i anden.
Efter anden er færdig tages fyldet ud og serveres som tilbehør til andestegen. |
|
Opskriften er vist 20337 gange,
og udskrevet 234 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Bent Kristoffersen - 2022-12-23 22:57:59 En fin opskrift på Bornholmsk andefyld, men med fejl. Der skal ikke kanel i da det sætter en grim smag i kødet, brug gerne lidt mere sukker og også en ½ spiseskefuld salt. Mælken skal ikke varmes men hældes kold over alle ingredienserne og omrøres og stiiles til at trække over natten. Se det er Bornholmsk andefyld. vh. Bent gammel skibskok. Tine - 2020-12-20 08:16:23 Vi har altid blødt kringlerne op i mælk tilsat sukker og kardemomme. Tilsat rosiner, svesker, æblestykker samt lidt hvidtøl. Dette puttes så i anden.. Mums Bent Kristoffersen - 2020-12-15 19:18:33 Opskriften er ikke korrekt. 1. mælken skal ikke opvarmes 2. der skal ikke bruges kanel men salt. 3. der skal bruges 2-3 æbler som skrælles og skære i småstykker. 4. alle ingredienser blandes godt og overhældes med kold mælk og trækker over natten. 5. det hele fyldes i anden umiddelbart før den sættes i ovnen. Husk at gnide anden indvendig med groft salt først. med denne rettelse bliver opskriften som min tip tip oldemor skrev den for over hundredehalvtreds år siden. velbekomme. Bent Kristoffersen "Skibskok" Annette Pihl Pedersen - 2018-11-19 14:42:28 Jeg har lært at bruge kardemomme i stedet for kanel og ingen rosiner men gerne æbler VP - 2017-12-24 09:22:50 Udelad kanel og rosiner og kom i stedet kardemomme og 3 æbler skåret i tern Nina - 2011-11-06 20:28:23 Vi har i min familie brugt denne opskrift i mange år. Og har ikke formået endnu, at få en tør and ud af det. Den er altid, lækker saftig, og meget mør. Jeg kan varmt anbefale den.... Ulrik - 2009-03-07 11:19:09 En variant i min familie er at komme lidt hvidtøl i fyldet. Hvidtøllen bruges også til at overhælde anden for at få en let karameliseret overflade. Birgitte - 2005-01-01 01:01:01 Det skal altså være kardemomme! Klaus - 2005-01-01 01:01:01 Man kan også bruge hvidtøl i stedet for mælk. Inge-Merete - 2005-01-01 01:01:01 De fleste bornholmere bruger kardemomme og ikke kanel |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne