Bornholmsk Andefyld

Bornholmsk Andefyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     

Ingredienser:
4-5 kommenskringler
2 tsk.kanel
2 spsk.sukker
1 pakkerosiner
1 posesvesker
5 dl.mælk
 
Opskrift:
Kommenskringlerne deles i småstykker, mælken varmes op, alle ingredienser tilsættes, til sidst hældes mælken over og der røres let om. Fyldet puttes i anden.

Efter anden er færdig tages fyldet ud og serveres som tilbehør til andestegen.





karakterer:
Opskriften er vist 20337 gange,
og udskrevet 234 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-12-23 22:57:59
En fin opskrift på Bornholmsk andefyld, men med fejl. Der skal ikke kanel i da det sætter en grim smag i kødet, brug gerne lidt mere sukker og også en ½ spiseskefuld salt. Mælken skal ikke varmes men hældes kold over alle ingredienserne og omrøres og stiiles til at trække over natten. Se det er Bornholmsk andefyld. vh. Bent gammel skibskok.

  -   2020-12-20 08:16:23
Vi har altid blødt kringlerne op i mælk tilsat sukker og kardemomme. Tilsat rosiner, svesker, æblestykker samt lidt hvidtøl. Dette puttes så i anden.. Mums

  -   2020-12-15 19:18:33
Opskriften er ikke korrekt. 1. mælken skal ikke opvarmes 2. der skal ikke bruges kanel men salt. 3. der skal bruges 2-3 æbler som skrælles og skære i småstykker. 4. alle ingredienser blandes godt og overhældes med kold mælk og trækker over natten. 5. det hele fyldes i anden umiddelbart før den sættes i ovnen. Husk at gnide anden indvendig med groft salt først. med denne rettelse bliver opskriften som min tip tip oldemor skrev den for over hundredehalvtreds år siden. velbekomme. Bent Kristoffersen "Skibskok"

  -   2018-11-19 14:42:28
Jeg har lært at bruge kardemomme i stedet for kanel og ingen rosiner men gerne æbler

  -   2017-12-24 09:22:50
Udelad kanel og rosiner og kom i stedet kardemomme og 3 æbler skåret i tern

  -   2011-11-06 20:28:23
Vi har i min familie brugt denne opskrift i mange år. Og har ikke formået endnu, at få en tør and ud af det. Den er altid, lækker saftig, og meget mør. Jeg kan varmt anbefale den....

  -   2009-03-07 11:19:09
En variant i min familie er at komme lidt hvidtøl i fyldet. Hvidtøllen bruges også til at overhælde anden for at få en let karameliseret overflade.

  -   2005-01-01 01:01:01
Det skal altså være kardemomme!

  -   2005-01-01 01:01:01
Man kan også bruge hvidtøl i stedet for mælk.

  -   2005-01-01 01:01:01
De fleste bornholmere bruger kardemomme og ikke kanel