Salat med vilde canadiske ris

Salat med vilde canadiske ris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

SalaterRet : Salater - Salater

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
100 g.vilde canadiske ris
 evt.lidt hønsebouillon
75 g.gulerødder
20 g.valnødder
75 g.forårsløg
40 g.rosiner
 
 Dressing:
0.5 dl.citronsaft
0.2 dl.jomfruolivenolie
 salt
 peber
 
Opskrift:
De vilde ris skylles godt og hældes i ca. dobbelt så meget kogende vand tilsat lidt hønsebouillon. Koger i ca. 45 minutter, hold godt øje med at de ikke koger for lang tid, da de så bliver bløde, kedelige og klistrede. De skal åbne sig for at være tilpas faste i konsistensen uden at være hårde. Det kræver lidt omhu at få det perfekte resultat.

Gulerødderne skæres i strimler, valnødderne skæres en til to gange igennem og forårsløgene skives.

Ingredienserne til dressingen røres sammen og blandes med vilde ris, urter, nødder og rosiner.

Tips:

Betegnelsen vilde ris er temmelig misvisende, idet der faktisk er tale om en græsart. Den gror i sumpene i Canada. Før i tiden høstede indianerne de vilde ris fra kano ved simpelthen at slå med stokke planterne, så risen faldt ned i båden. Det er sikkert stadig en temmelig omstændelig proces, den meget høje pris på produktet kunne tyde på det.





karakterer:
Opskriften er vist 7422 gange,
og udskrevet 173 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
God rissalat. Kan laves dagen før! brug evt pecannødder isteder for valnødderne!