Frugttærte med danske frugter
Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tærtedej:
Æg og sukker piskes tykt. Melet røres i, og smør/margarine smuldres i dejen, der æltes glat og stilles køligt i en times tid. Dejen rulles ud. En tærteform (24 cm i diameter) beklædes med dejen. Bunden prikkes, og tærten sættes koldt. Et stykke bagepapir lægges i bunden af tærten, og der fyldes op med tørrede bønner eller ris. Tærten forbages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter. Bunden tages ud af ovnen, og bagepapir samt bønner/ris fjernes (disse afkøles og gemmes til en anden bagning - de kan bruges mange gange). Fyld: Blommerne udstenes, æbler/pærer skrælles og kernehusene tages ud. Al frugten skæres i mindre stykker. Frugtstykkerne varmes igennem i smør/margarine i ca. 1 minut. Der drysses sukker på, og frugten afkøles lidt. Alle ingredienser til topping hakkes og smuldres sammen. 1/3 af toppingen fordeles i bunden af tærten. Frugtstykkerne lægges oven på, og resten af toppingen fordeles øverst. Tærten bages færdig ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter til den er rigtig gylden og sprød. Tærten serveres med blødrørt vaniljeis, creme fraiche, flødeskum eller velafdryppet yoghurt samt til med lidt sukker og vanilje. |
|
Opskriften er vist 52113 gange,
og udskrevet 1032 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Birgith Madsen - 2010-03-02 14:15:13 Denne tærte er helt perfekt i sensommeren med årstidens frugter. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne