Carciofi alla napoletana

Carciofi alla napoletana, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti - Pasta

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
8 kødfulde artiskokker
1 citron
2 fedhvidløg
50 g.grønne oliven
1 bdt.persille
4 spsk.olivenolie
1 spsk.kapers
 salt
 peber
 hvidvin
 
Opskrift:
Stilken brækkes af artiskokkerne. visne og grove yderblade fjernes, og den øverste tredjedel af bladene fjernes med en saks eller en skarp kniv. De afpudsede artiskokker kvarte på langs og lægges straks i koldt vand tilsat citronsaft og ligger i vandet i 30 minutter.

Hvidløgsfeddene pilles og presses. De grønne oliven udstenes og hakkes groft. Persillen skylles, duppes tør og hakkes fint.

Artiskokkerne lægges til afdrypning.

Olien varmes i en stegegryde. Artiskokkerne brunes over det hele under stærk varme i ca. 5 minutter. Herefter skrues der ned for varmen, hvidløg Oliven og Kapers tilsættes og artiskokkerne krydres med salt og peber og koges derefter under låg og for svag varme i ca. 30 minutter. Der tilsættes lidt hvidvin alt efter ens smag.

Inden serveringen drysses persillen over og simmer med et øjeblik.

Tips:

Carciofi alla napoletana = Artiskokker med oliven og kapers





karakterer:
Opskriften er vist 12146 gange,
og udskrevet 205 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu