Marokkansk kyllingestuvning med abrikoser

Marokkansk kyllingestuvning med abrikoser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingeoverlår

Oprindelsesland : Marokko

MarokkoIndsendt :      Red :
Marokkansk kyllingestuvning med  abrikoser, billede 4 Marokkansk kyllingestuvning med  abrikoser, billede 1 Marokkansk kyllingestuvning med  abrikoser, billede 2 Marokkansk kyllingestuvning med  abrikoser, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
0.5 gram Safran tråde
1 spsk. Gurkemeje, stødt
1.5 spsk. Spidskommen, stødt
1.5 spsk. Koriander, stødt
1.5 spsk. Paprika
1 spsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.25 spsk. Cayennepeber
   
1500 gram Kyllingeoverlår med rygben 1 kyllingeoverlår vejer gennemsnitligt 225 gram, heraf er ca. 25% ben.
1 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
2.5 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Tørrede abrikoser 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. vejer ca. 50 gram
1 ds. Kikærter, konserves 1 dåse kikærter vejer 410 gram, 240 gram drænet vægt.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Pynt:
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Smelt smørret i en pande over middelvarme. Tilsæt finthakket løg, presset hvidløg, safran, gurkemeje, spidskommen, koriander, paprika, peber og cayenne og sauter i ca. 10 min til løgene er møre.

Tilføj kyllingelårene, citronsaft, fond/vand, abrikoser og kikærter og sørg for at retten simrer. Kog videre i ca. 30 -40 minutter til kyllingen er mør og der ikke er nogen spor af rødt omkring benene. Tilsæt salt og peber efter smag.

Server på varme tallerkner og hæld væden over. Strø urter henover. Server med couscous eller ris og varmt fladbrød.

Urter:
Tilsæt en sidste finish af farver og smag til denne søde og krydrede ret. Du kan anvende en håndfuld bredbladet persille, persille eller mynteblade og 2 spiseskefulde hakkede mandler eller mandel splitter.





karakterer:
Opskriften er vist 92063 gange,
og udskrevet 13133 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15841 (3771 kcal)
KJ pr. Pers. 3960 (942 kcal)
Vægt ialt 3628 gram
Vægt pr. Pers. 907 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 436 KJ (103 kcal)
Protein 7.3 gram
Fedt 3.6 gram
Kulhydrat 10.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-09-11 10:46:59
Dejlig ret - og krydderimængderne passer fint. Der skal være bid og smag i denne ret. Anvendte 1 frisk rød cili i stedet for tørret. Lavede en couscous som tilbehør med hakket hvidløg, persille og mynte (marokansk)

  -   2011-01-25 19:04:45
Super opskrift. Har lavet nogle få tilretninger: Olivenolie istedet for smør. 1 tsk peber istedet for 1 spsk. 0,25 tsk Cayennepeber istedet for 0,25 spsk. Jeg tilsatte desuden revet skal af citronen.

  -   2009-01-03 20:32:32
Peber og cayenne brugte vi tsk. i stedet for spsk. men den kunne faktisk godt have taget lidt mere for det blev ikke meget stærkt.