Ostegratineret mørksej med svampe og pasta
Hovedingrediens : TorskeFisk - Mørksej Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mørksej:
Skær fileterne i portionsstykker og placer dem i et smurt ildfast fad. Krydre med salt og peber. Bland ost, rasp og rosmarin sammen i en lille skål og fordel det på portionsstykkerne. Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 min. afhængig af tykkelse. Pasta: Kog pastaen "al dente". Husk at komme salt i vandet. Svampesauce: Løget hakkes fint og svampene skæres i skiver. Begge dele svitses i lidt olie i en gryde. Når de begynder at tage farve tilsættes hvidvinen. Når hvidvinen er næsten væk tilsættes fløde 1,5 til 2 dl. Lad fløden koge ind til retten får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Til sidst vendes pastaen i svampesaucen. Server retten med en grøn salat. Tips: alle former for svampe kan benyttes |
|
Opskriften er vist 80121 gange,
og udskrevet 2397 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (46 stemmer) |
|
Kommentarer Else Marie - 2010-01-16 18:31:09 Jeg bruger ca. 125 g. tør pasta til 2 personer i denne opskrift. Hvor jeg tager resten af delene til sovsen som til 4 personer. Jeg er også overrasket over karaterene da vi har fået den mange gange på grund af den gode smag. Husk der kan også bruges lys sej i alle opskrifter med mørk sej. Else Marie - 2008-03-15 11:04:28 Den er lækker, den bør have langt højere karakter. Jeg brugte ikke rosmarin men kryddersalt fra Ærø, som indeholder: Atlanterhavssalt, fennikel, dild, kørvel, timian, citronskal, purløg og peber. Det blev rigtig godt. Hvordan beregner man tør pasta, jeg synes altid at jeg får kogt for meget. Dolph - 2008-01-31 11:49:03 Jeg forstår ikke den har så dårlig brugeranmeldelse. Jeg skal lave den for 3. gang, her til aften, både kæresten og jeg synes den smager skønt + den er meget hurtig at lave Anders - 2007-12-21 16:49:26 Mørksej er en torskefisk, som efter min mening smager af langt mere end torsk... selv om den kun koster det halve ;-) Lys- og mørksej er langt bedre køb end torsk hvis du spørger mig. Per - 2007-03-19 13:13:26 Mørksej er en fisk, den er i familie med torsken. vips - 2007-03-19 12:43:03 hva er mørksej Frank - 2005-01-01 01:01:01 En lækker ret, som vi gerne serverer for vores gæster...... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne