Æblesne

Æblesne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : pjuske

Indsendt :     
Æblesne, billede 4 Æblesne, billede 1 Æblesne, billede 2 Æblesne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 store æbler
3 spsk.vand
4 spsk.sukker ellers efter smag
 
4 æggehvider pasteuriseret
 
 Creme:
4 æggeblommer pasteuriseret
4 dl.mælk
3 spsk.sukker
2 tsk.vanille
1 spsk.majsstivelse skrabet spsk.
 
Opskrift:
Æbler skrælles og skæres i små stykker. Æblerne og vandet bringes langsomt i kog og får lov til at koge møre ved svag varme. Smages til med sukker. Husk at piske hele tiden. Mosen skal køle af.

Hviderne piskes stive og blandes forsigtigt med den kolde æblemos.

Stilles i køleskabet.

Creme:
Æggeblommerne piskes hvide med sukker og vanille.
Mælk bringes i kog og hældes derefter op i æggemassen, og det hele piskes sammen tilsættes majsstivelse og sættes tilbage på pladen et øjeblik til sovsen er blevet lidt tyk. Dette køles også af.

Tips:

Serveres med lun creme.





karakterer:
Opskriften er vist 44402 gange,
og udskrevet 524 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (60 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-08-28 14:39:22
Cremesovsen skal være lun.