Bittersød jordbærtærte med mascarponecreme
Hovedingrediens : Bær - Jordbær Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lav først mørdejen. Sigt melet sammen med saltet. Smuldr smørret ned i, indtil det nærmest er som rasp. Pisk ægget sammen med vand eller mælk og ælt det ind i dejen, indtil den er glat. (Ligger der smulder tilbage i skålen, så tilsæt en spiseskefuld vand eller mælk til.) Pak ind i plasticfilm og lad dejen hvile i køleskabet i 20-30 minutter.
Smør en kageform på 25 cm i diameter. Rul mørdejen ud – ikke for tyndt – og for kageformen med den. Lad endelig den overskydende dej hænge ud over kanten. Når først bunden er bagt, skærer man det overskydende af. Prik bunden og stil i køleskabet i 30 minutter. Forvarm ovnen til 190 grader C. alm. ovn. Læg bagepapir ned over dejen og fyld kikærter eller ris i, så bunden bevarer faconen. Bag i 35-45 minutter. Efter 35 minutter fjernes bagepapir og ris, og bagepapiret lægges så tilbage oven på dejen resten af bagetiden. Kanterne skal helst tage farve, da det giver den bitre smag. Tag ud og køl helt af, før den overskydende dej skæres af. Mascarponecremen: Bland mascarpone med yoghurt og 25 g af sukkeret. Skrab vaniljekornene ud og bland i. Pisk det godt sammen og smag til med mere sukker, om nødvendigt. Til sidst vendes den piskede fløde i, og cremen piskes eventuelt endnu tykkere. Hæld ned i mørdejsbunden. Nip jordbærrene og læg dem ovenpå. Lad et par bevare de grønne blade som pynt. Glaser jordbærrene ved at varme syltetøjet op sammen med vandet. Sigt det og pensl jordbærrene. Sigt til sidst lidt flormelis over tærten. |
|
Opskriften er vist 46745 gange,
og udskrevet 920 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Rikke Alstrup - 2011-07-08 00:33:19 kender godt Amo's opskrift. den er god. jeg bytter gerne 1/4 af melet ud med maizena. så bliver kagen dejlig sprød. chokolade på bunden, under cremen er virkelig nødvendig, så bunden bevarer sprødheden. vi deler det gerne i 12 små tærter, bagt i silikone-muffinsforme. det er en lækker mundfuld... og ser ret sødt ud på kagebordet. Ann - 2008-06-22 14:01:49 Jeg puttede revet skald fra en limefrugt i cremen og dekoredede med lidt ovenpå. Det giver det sidste pift og gør kagen endnu flottere. Et lille sjat cointreux tror jeg også ville være en spændende variation. Bon apetit. Anette - 2005-01-01 01:01:01 Skøn tærte både til dessert og som kage alt blev spist og alle ville have opskriften |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne