Stegt lever som på Bali

Stegt lever som på Bali, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammelever

Oprindelsesland : Bali

BaliIndsendt :      Red :

Ingredienser:
450 g.kalve- eller lammelever
2 spsk.olivenolie
2 småløg
2 fedhvidløg
2.5 dl.kokosmælk
0.5 citron, saft heraf
 
 Marinade:
2 fedhvidløg
1 tsk.gurkemeje
1 rød chili - eller 0.5 tsk. stærk chilisauce
1 spsk.jordnøddesmør med hele nødder
 Salt
 friskkværnet peber
 
Opskrift:
Bland marinaden af de knuste hvidløgsfed, det hakkede løg og jordnøddesmørret i en skål og læg leveren i centimetertykke skiver i. Drys salt og peber over.

Hak løgene og de to fed hvidløg og svits dem i wokken eller på panden til de tager farve.

Tilsæt så leverskiverne og steg dem på begge sider. Sænk varmen og tilsæt kokosmælken. Kog op og sænk varmen igen. Lad leveren simre i yderligere 7 - 8 minutter, til den er gennemkogt og saucen er blevet tyk.

Tilsæt så citronsaften og servér med løse ris eller melede kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 19146 gange,
og udskrevet 497 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
fantatisk dejlig og anderledes leverret - kan varmt anbefales

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig god opskrift, der er helt anderledes end de mmåder lever ofte bliver serveret på. Smagen af chili og citron og kokosmælk giver en ny spændende dimension i forhold til lever, som ellers kan være lidt småkedelig.