Hjemmelavet Kebab - shawarma
Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Alle de tørre krydderier males fint i blender eller i morter.
Det våde hakkes fint og blandes med de tørre krydderier. Lammekøllerne udbenes og skæres i tyndes skiver, okseklumpen skæres ligeledes i tynde skiver. Kødskiverne lægges i marinaden og vendes godt sammen så alle kødflader er godt dækkes, marinere heri 1-2 dage. Kødet ”stables” på spiddet, alle skiver behøver ikke at have fat i spiddet, men blot der ligger kødstykker henover som har fat. Spiddet sættes i Shawarmagrillen som tændes. Der skæres tynde lag af efterhånden som overfladen bliver stegt, spiddet på billedet grillede i alt ca. 4 timer. Serveres i pitabrød eller arabisk fladbrød med salat og chilidressing. Tips: Se opskrift på Fladbrød her |
Kebab - kød i fladbrød med tyrkisk oprindelseHvem har et ikke smagt et pitabrød med salat, dressing og kebabkød? Selvom kødet har nogle hundrede år på bagen, kom den populære spise først til Danmark i 80’erne.Kebab stammer oprindeligt fra Bursa i Tyrkiet, hvor man i 1800-tallet opfandt en ny måde at grille kødet på. For at bevare kødets gode smag og saft fandt man frem til, at lodret grillning på spyd holder bedre på safterne. Grilles kødet horisontalt, løber saften fra kødet i stedet ned i grillen. I 1960’erne blev der åbnet adskillige kebab barer rundt omkring i de tyrkiske storbyer. Kebaben bredte sig, og i 70’erne blev kebaben, som vi kender den i dag, introduceret i Vesttyskland til stor begejstring. Endeligt så den første kebab bar dagens lys i Danmark i 80’erne. Forskellige variationer af kebabMåske undrer du dig over, hvad forskellen på kebab og shawarma er. Men faktisk har det en og samme betydning - bare på to forskellige sprog. Kebab er tyrkisk, mens shawarma er arabisk. Der kan anvendes flere former for kød i en kebab, herunder okse, lam, kylling, ged og kalkun. Den mest almindelige er dog en blanding af lamme- og oksekød. Uanset hvilken slags kød der anvendes, har marinaden og krydderierne stor betydning for hele smagsoplevelsen.Kebab opskrift - så nemt er detDet er ikke særlig svært at lave sin egen hjemmelavet kebab. Så længe du har kød, krydderier, dressing, salat og selvfølgelig pitabrød, er du godt kørende. Nogle vælger at tilsætte tynde tomat- og agurkeskiver eller chili alt efter smag og behag.FAQHvad er kebab?Kebab er oprindeligt en tyrkisk spise, som består af skiveskåret grillet lamme- og oksekød, dressing og salat pakket ind i et pita- eller fladbrød.Hvad er kebab lavet af?Kebab blev oprindeligt lavet af lammekød, men i dag anvendes der ofte en blanding af lamme- og oksekød.Hvad er kebab kød?Kebab kød er kød grillet lodret, så al saft og kraft forbliver i kødet, og giver det masser af smag.Hvor kommer kebab fra?Kebab har sin oprindelse fra Bursa i Tyrkiet, hvor den første kebab så dagens lys i 1800-tallet.Hvad er forskellen på kebab og shawarma?Kebab og shawarma betyder det samme blot på to forskellige sprog. Kebab er tyrkisk, mens shawarma er arabisk.Hvilken dressing til kebab?Mange vælger at lave deres egen kebab dressing af græsk yoghurt eller creme fraiche, hvori der tilsættes hvidløg og krydderier.Er kebab sundt?Nej, kebab er ikke sundt. En enkelt kebab indeholder lidt over 6 gram salt, hvilket nærmer sig den samlede anbefalede mængde salt pr dag. Derudover indeholder kødet og dressingen meget fedt. |
Opskriften er vist 14660 gange,
og udskrevet 160 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne