Fransk kartoffelgrating

Fransk kartoffelgrating, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Fransk kartoffelgrating, billede 4 Fransk kartoffelgrating, billede 1 Fransk kartoffelgrating, billede 2 Fransk kartoffelgrating, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.Kartofler
2 Hakkede chalotteløg
 evt. 1 fed knust hvidløg
1.25 tsk.Groft salt
150 g.Revet dansk emmentaler
 Friskkværnet peber
2.5 dl.Piskefløde
0.5 tsk.Muskatnød, friskrevet
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem lagvist med krydderier, løg og halvdelen af osten i et fladt, smurt ovnfast fad.

Hæld fløde over kartoflerne og drys resten af osten over. Sæt fadet i ovnen og bag gratinen til kartoflerne er møre ca. 1 time ved 180 grader C. alm. ovn.

Tips:

I stedet for Dansk Emmentaler kan anvendes Danbo eller 50 g Dansk Grana sammen med 50 g Danbo





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kartoffelgratin

karakterer:
Opskriften er vist 100323 gange,
og udskrevet 1629 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-04-10 11:21:55
Meget velsmagende. Anbefales varmt.