Ostegratineret rødtunge
Hovedingrediens : FladFisk - Rødtunge Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lad spinaten tø igennem og tryk den fri for væde. Damp den et øjeblik med lidt citron, krydr med salt og peber og pres hvidløg i. Tag gryden fra varmen.
Sauce: Pil og hak løget og steg det i lidt smør, der ikke må tage farve. Strø timianbladene i, hæld mælk eller fløde over og lad det koge op. Tag gryden fra varmen og lad blandingen (timianmælk/fløde) trække i ca. 5 minutter. Smelt smørret i en tykbundet gryde og rør melet i. Tilsæt Timianmælken/fløden og hvidvin under stadig piskning, og lad saucen koge i 5 minutter. Tag gryden fra varmen og rør æggeblommerne i en ad gangen. Rør også den friskrevne ost i og smag til med salt og peber. Læg halvdelen af fiskefileterne i et smurt, ovnfast fad. Dæk dem med spinat og læg de resterende filet oven på. Dæk med sauce, fordel nogle smørklatter over og sæt fadet i ovnen i ca. 15 minutter. Server med kogte kartofler. |
|
Opskriften er vist 50034 gange,
og udskrevet 1123 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Benjamin - 2011-09-12 21:48:01 Det lyder som en lækker ret - Men hvor varm skal ovnen være, alm/varmluft? Gitte - 2007-09-07 10:08:31 skal prøves Hans Henrik - 2005-01-01 01:01:01 God opskrift! Sovsen kan også jevnes med alm. jævning med mælk og mel. Kurt - 2005-01-01 01:01:01 Mums, en lækker opskrift! det er min livret! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne